Еднократната стипендия за зрелостника от Националната Априловска гимназия се връчва

...
Еднократната стипендия за зрелостника от Националната Априловска гимназия се връчва
Коментари Харесай

Женско благотворително дружество „Майчина грижа“ подкрепи четирима зрелостници

Еднократната стипендия за зрелостника от Националната Априловска гимназия се връчва от Фонд “Д-р Тота Венкова – възрожденката ”. Този фонд е основан през 2002 година във връзка 130 години от основаването на Националната Априловска гимназия и 10 години от възобновяване на ЖБД „ Майчина грижа “.

В признатия устав за ръководство са посочени следните условия: ученикът да е с отличен триумф през целия интервал на образование, ангажираност в благотворителна активност, сполучливо другарство и водачество и претендентът да е от семейство от неравностойно материално състояние.

Изборът на ученика, отговарящ на условията на Фонда се прави на съвещание на Учителския съвет, като протоколът и характерността се изпращат до Настоятелството на Дружеството. Еднократната парична премия и диплом се връчва в деня на тяхното дипломиране и не касае ангажимент за прехрана при следващо образование.

От 2022 година Фондът се поддържа от господин Иван Несторов - роднина на огромната габровска дарителка, доктор Тота Венкова. Тази година парична премия от 400 лева и диплом получи зрелостничката Дияна Станимирова Лалева.

Г-н Несторов от 2022 година прави подаяние и на възпитаници от Центъра от фамилен вид за деца без увреждания към SOS Детски селища. Тази година дарението получи зрелостничката Виктория Нисторова, която дава отговор на същите условия на Фонд “Д-р Тота Венкова – възрожденката ”.

В чест на 30 години от възобновяване на Дружеството през 2022 година се взе решение за връчване на еднократна парична премия на 1 абитуриент от останалите 3 габровски гимназии и двете междинни учебни заведения. Средствата се събират на обичайния благотворителен кулинарен базар през месец май. Условията са същите като на Фонд “Д-р Тота Венкова – възрожденката ”.

Тази година такива премия от 400 лева бяха връчени на зрелостниците: Иван Илиев Савов от Природоматематическа гимназия „ Академик Иван Гюзелев “ и на Биляна Михаилова Филипова от Професионална гимназия по туризъм, Специалност „ Организация на хотелиерството “. В останалите образователни заведения нямаше зрелостници, които дават отговор на поставените условия.

На всички учители бяха поднесени приветствени адреси. Пожелахме на зрелостниците доста здраве и доста триумфи във всички инициативи. Да следват фантазиите си и да бъдат смели, изобретателни и дейни. Да вземат участие в измененията и да създадат този свят по-красив и добър! И въпреки, че те са родени във времето на компютърните технологии, а през днешния ден живеят във времето на изкуствения разсъдък, дано да запазят „ идентичността си на индивиди “!
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР