Еднодозовата коронавирусна ваксина, произведена от Джонсън и Джонсън (Johnson &

...
Еднодозовата коронавирусна ваксина, произведена от Джонсън и Джонсън (Johnson &
Коментари Харесай

Една доза от J&J е 90% ефективна срещу Делта варианта

Еднодозовата коронавирусна ваксина, създадена от " Джонсън и Джонсън " (Johnson & Johnson), е 90% ефикасна против Делта разновидността на Covid-19, съгласно изследване, оповестено в събота от Университета на Алабама в Бирмингам (UAB).

" Съобщението е, че имунизацията на J&J провокира в действителност добър, в действителност дълготраен имунитет, най-малко все още. Изглежда, че е към 90% ефикасна против разновидността Делта, доста сходно на успеваемостта на иРНК имунизациите ", сподели доктор Джийн Марацо, шеф на отдела за инфекциозни заболявания в UAB.

Марацо добави, че сега няма задоволително информация, показваща дали е нужна бустерна (допълнителна) доза от имунизацията.

" Теоретично, и най-малко в клиничните случаи наподобява като добра концепция. Доколкото знаем няма минус за сходна бустерна доза, с изключение на неудобството, страничните резултати и, несъмнено, цената, в случай че плащате за имунизацията. Но от това може да има евентуална изгода ".

Тя обаче отхвърли да даде рекомендация за бустерна инжекция в светлината на неравенството във имунизацията по целия свят.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР