Едно време като бях малък доматите бяха по 6 стотинки

...
Едно време като бях малък доматите бяха по 6 стотинки
Коментари Харесай

Проф. Николай Витанов: В България има приказки, мерки няма

" Едно време като бях дребен доматите бяха по 6 стотинки килото, толкоз бе и динята. Сега какъв брой са - 6 лв., т.е. 100 пъти са се вдигнали цените. Заплатите бяха 100 лв., а 100 по 100 е 10 000. Сега не са 10 000 заплатите ".

Това съобщи в предаването " Пресечна точка " по " Нова телевизия " математикът проф. Николай Витанов.

Вносът от страни, в които не са неразрешени чак толкоз държавните дотации, води до това, че държавната дотация намалява цената и по този метод се подбива българския пазар. След като ще съблюдаваме европейските наставления, тогава да наложим съответния надзор върху вносната продукция, само че подобен не се ползва. Въпросът е какво е съотношението сред тези, които минават сред капките и тези, които не минават сред капките. При нас е огромно ", счита той.

" При нас има приказки, ограничения няма. Трябва да засилим страната. Щом народът не може да си заплаща отоплението, ограниченията не са съответни. Тук въпросът опира до това какво е власт. Властта е надзор върху координационните механизми на взаимните дейности на хората. Тука по какъв начин е? Има ли такова нещо от страна на потребителя? Няма. Потребителят няма власт, цените хвърчат, не могат да се отопляват. Това е ситуацията. Докато не се промени, по този начин ще си стоим ", приключи специалистът.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР