Едно вече е сигурно: независимо от вида, транспорт, който изберем,

...
Едно вече е сигурно: независимо от вида, транспорт, който изберем,
Коментари Харесай

Колко ще ни струва пътят до морето с различните видове транспорт?

Едно към този момент е несъмнено: без значение от типа, превоз , който изберем, пътят към морето ще е по-скъп това лято. Само за година към началото на юли бензин зареждаме с близо 50 % по-скъпо, а при дизелът растежът е над 56 %. Така за всеки литър плащаме с сред 1.05 и 1.20 от горната страна по отношение на м.г. по това време, демонстрират данните на платформата fuelo.net.

Ако тръгнем с кола към плажовете по родното Черноморие, разходът за гориво ще се усили с близо 40 лева Ръстът при горива та – ще оскъпи освен транспортът с автомобил, а и бързо се придвижва в цената на билетите  - и по суша, и по въздух.

Броени дни преди началото на дейния летен сезон – тръгваме на път към морето. За да пресметнем какъв брой повече би трябвало да отделим за превоз от предишното лято. Начална спирка София. В опита ще ни помогне Ангел Борисов. Това лято възнамерява съществена отмора в Гърция и уикенд пътувания към плажовете по родното Черноморие. От в този момент пресмята, че пътят до морето ще му коства надалеч повече от предишното лято. 

" Това, което виждам на колонките е всекидневен растеж на цените на горива та. Миналата година пълних за 130-140 лева резервоара догоре, до момента в който тази година цената е 200 лева за цялостен контейнер ", споделя пред Нова Ангел Борисов, водач.

Затова и се замисля по какъв начин да стигне до морето това лято. И преглеждаме цените на билетите с трен, рейс и аероплан: до плажовете у нас и тези на съседите. До курортите по Черноморието ни разделят сред 400 и 500 км. Няколко часа път по суша. Или няколко минути – по въздух. Така че имаме избор – за какъв брой време да стигнем, по какъв начин да пътуваме и какъв брой да отделим за превоз. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР