Едно вайръл видео кръжи из световните медии през последните два

...
Едно вайръл видео кръжи из световните медии през последните два
Коментари Харесай

Медии прибързано „чипираха ваксинирани

Едно вайръл видео кръжи из международните медии през последните два дни. То споделя за шведски стартъп, произвеждащ подкожни импланти с микрочип, които носят друга информация за притежателя си. Според текста под видеото шведите обмисляли по какъв начин може на към този момент съществуващите чипове да се качи информация и за имунизационния статус на притежателя на импланта.

„ Компанията Epicenter възнамерява да пусне на пазара новаторската си технология, разработвана от години. Чиповете употребяват протокол NFC, който може да се свърже с всеки смарт телефон. От стартъпа споделят, че процедурата е изцяло обратима. " Това написа под оповестеното видео в Youtube, в канала на South China Morning Post.
„ Представете си, че показвате зеления си документ за COVID-19 единствено като доближите ръката си до мобилния " - се споделя във видеото и в кадър попада човек, който протяга ръката си за сканиране с мобилен телефон. Всъщност бомбастичната вест, че е даден старт на чипирането на имунизирани, каквито бяха доста заглавия в разнообразни наши и непознати медии, е прибързана.

Да, в IT-средите от дълго време се приказва за сходни планове.  Да, има изявления на шведски производители на импланти, работещи със същия протокол, от които излиза наяве, че такава технология съществува от години. От години не престават и полемиките дали да се пусне за всеобща приложимост в огромни предприятия с доста служащи, с цел да се облекчи пропускателния режим да вземем за пример. Но слуховете за „ чипирането " на имунизираните са мощно пресилени.

„ Имплантите са доста гъвкава технология, която може да се употребява за доста разнообразни неща “, споделя един от мениджърите на Epicenter Ханес Сьоблад във видеото. „ В момента е доста комфортно да имате Коронавирус паспорт постоянно наличен на вашия имплант. “ Чиповете на Epicenter към момента не се продават, се оповестява във видеото на South China Morning Post.
Имплантираният микрочип на Epicenter не е нещо ново, защото компанията го употребява от години – и то върху лични чиновници, написа Daily Mail.
През 2015 година компанията разгласи, че е вградила микрочипа на повече от 100 свои чиновници, което им разрешава да си отварят порти, да работят с принтери или да купуват смутита с махване на ръка. Чипът се вгради на ръката с нормално тракване и вкарване подкожно. Четец, употребяващ протокола NFC, доближен на сантиметри към чипираната ръка, разчита данните, закодирани на импланта.
Според Daily Mail, макар че микрочиповете с имунизационния статус към момента не са подготвени за пазара, допустимо е да се допусна, че когато това стане, то ще се случи по описания от шведската компания метод.
Патрик Местертън, съосновател и основен изпълнителен шеф на Epicenter, сподели в изказване от 2017 година: „ Най-голямата изгода съгласно мен е удобството. По принцип заменя доста джаджи, които другояче носите със себе си - други информационни устройства, кредитни карти или ключове. “
Микрочип, с размерите на оризово зърно, може да бъде вграден под кожата на човек - под мишницата, или сред показалеца и палеца, споделил в презентацията си Сьоблад (който е и създател на Шведската асоциация на биохакеритe) на уебинар Tech2025. На този уебинар се е разисквала  задачата на такива чипове, а точно - да заменят нуждата от носене на ключодържатели, идентификационни карти и визитни картички. Хората ще могат да съхраняват на тях данни, като бордни карти, медицински досиета и друга идентифицираща информация. Пред участниците в уебинара е упомената и примерната цена на сходен жанр услуга - 100 $.
" Човешкото тяло е идната огромна платформа. Ние актуализираме телата си с технологии в огромен мащаб, към този момент с портативни устройства. Но всички портативни устройства, ще бъдат вградени в телата ни след пет до 10 години “, споделя Сьоблад на Tech2025.
Учени в бранша осведомителни технологии предвиждат, че може би половината от американците ще бъдат „ чипирани “ до 2025 година Но в уебинара Tech2025 станало дума, че законодатели, общност и активисти-защитници на човешките права са срещу тази концепция, което евентуално прави сходна прогноза да наподобява повече като фантазия, в сравнение с като близка действителност.
„ Не бих се изненадал, в случай че в границите на 10 години 50% от американците имат някакъв тип имплант, тъй като в края на деня един имплант може да понижи размера на портфейла ви или каквото там носите в чантата си с към 30 или 40 % “, споделя Золтан Ищван - американски трансхуманист, публицист, бизнесмен и футуролог в изявление за Sputnik News, представен от уеб страницата katv.com.
През август 2017 година, основаната в Уисконсин софтуерна компания „ Three Square Market " (32M) стана първата в Америка, която предложи безвъзмездни импланти с микрочип на своите чиновници. Тези чипове дадоха на чиновниците достъп до заключени стаи и опцията да купуват храна и питиета в стаята за отмора. „ Виждаме технологията на чиповете като последваща стъпка в еволюцията на платежните системи " - съобщи тогава Тод Уестби, основен изпълнителен шеф на Three Square Market.
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР