Едно правителство и парламент трябва да работят за постигането на

...
Едно правителство и парламент трябва да работят за постигането на
Коментари Харесай

Николай Денков: Аз не искам да съм лице, зад което ще направим подмяна на промени

„ Едно държавно управление и парламент би трябвало да работят за постигането на цели и решение на задания. Ако задачата е оправяне на правосъдната система, това осмисля съставянето на държавно управление. Аз не желая да съм лице, зад което ще създадем замяна на промени. Затова е значимо законодателната стратегия да върви по метода, по който беше планувана “.

Това съобщи в коридорите на Народното събрание Николай Денков от „ Продължаваме промяната – Демократична България “.

Напрежение имаше сред ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ за начина, по който във Висш съдебен съвет ще бъдат избирани двамата огромни съдии - на ВАС и Върховен касационен съд

Напрежение породи сред ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ за решение, обвързвано с метода, по който във Висшия правосъден съвет ще бъдат избирани двамата огромни съдии - на Върховния административен съд и на Върховния касационен съд.

„ Т. нар. „ Крумови закони “ не бяха гласувани напълно по метода, по който бяха показани от Министерския съвет. Това е притеснително. В диалозите ни и Бойко Борисов пред медиите разгласи, че на 100% ще бъдат подкрепени. Това не стана в комисията, уповавам се в пленарната зала тази неточност да бъде поправена “, добави Денков.

Според него има всевъзможни опити от разнообразни страни да се блокира съставянето на държавно управление.

Преди минути bTV научи, че в 20 часа Политическа партия ще създадат изказване

От ПП-ДБ разгласиха и своя позиция във връзка с признатите промени от Комисията по правни въпроси:

„ От ПП-ДБ няма да си затворим очите за безобразията в правна комисия и за осакатяването на текстовете на кабинета " Петков ", на Надежда Йорданова и Крум Зарков, изключително преходните разпореждания на Наказателно-процесуален кодекс към Закона за правосъдната власт. От държавното управление с втория мандат има смисъл единствено в случай че законите, които от дълго време са на дневен ред и са нужни на българското общество, се гласоподават по метода, по който са замислени, а не се осакатяват с подправени причини “.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР