Едно от сериозните предизвикателства по време на пандемията в сезона

...
Едно от сериозните предизвикателства по време на пандемията в сезона
Коментари Харесай

Американски учени разработиха бърз тест, който различава Covid-19 от грип

Едно от сериозните провокации по време на пандемията в сезона на грипа е бързата и точна диагноза на положения, които протичат със сходни признаци като Covid-19 и грип. Американски експерти създадоха тест, който бързо разграничава инфекциите, заяви " МедикълЕкспрес ".

Интердисциплинарен екип от университета на Флорида е основал диагностичен тест за вируса SARS-CoV-2, който е бърз, благонадежден, на ниска цена и кадърен да разграничава Covid-19 от грип.

Тестът засича двата вируса в границите на 50 минути, без да е нужно комплицирано лабораторно съоръжение и електрозахранване, а чувствителността на теста е сравнима със златния стандарт на полимеразната верижна реакция PCR.

" От позиция на грижата за пациентите новаторската ни платформа е значимо надграждане на съществуващия стандарт на PCR на няколко равнища. От гледна точна на диагностиката, времето за приемане на резултат е по-малко от час спрямо един или два дни в лаборатория ", сподели един от ръководителите на екипа от няколко факултета и института на университета на Флорида доктор Хю Фан.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР