Едно от новите попълнения на Спартак Варна, Божидар Васев, отговори

...
Едно от новите попълнения на Спартак Варна, Божидар Васев, отговори
Коментари Харесай

Божидар Васев: Няма да сме обречени на Герена

Едно от новите попълнения на Спартак Варна, Божидар Васев, отговори на въпросите на " Тема Спорт " преди гостуването на Левски. Двубоят със сините е през днешния ден от 21:00 часа на стадион " Георги Аспарухов ". 29-годишният футболист показа за какво е приел офертата на варненци и какви цели са си сложили в отбора през този сезон. Той приказва за днешния противник Левски и какво е да работиш с млад треньор като Васил Петров. Васев се бърна и към престоя в някогашния си отбор Миньор Перник.
 Организират екскурзия за почитателите на Спартак (Варна) за мача с Левски
Организират екскурзия за почитателите на Спартак (Варна) за мача с Левски

Цената е 20 лева

Божидаре, през лятото мина в Спартак Варна. Как се чувстваш в новия си тим? Защо одобри офертата на соколите?

- Чувствам се добре. Всичко е обикновено. Ръководството се свърза с мен и бързо одобрих офертата. Спартак е огромен клуб. Също по този начин роля за прехвърлянето изигра и това, че ще получа късмет да играя в Първа лига. Надявам се да оправдая упованията, които има към мен.

В първия дуел допуснахте загуба в последните секунди от Славия - 0:1 след автогол на Сами ел Анаби. Боли ли, че не успяхте да вземете даже точка от този мач?

- Нормално е да съжаляваме след провалянето, тъй като по доста мъчителен метод загубихме в последните минути. Атмосферата на стадиона беше страхотна. Точно и по тази причина ни е повече гняв. Но нямаме време да се вайкаме, занапред стартира шампионата и има доста дуели пред нас. С неспокойствие чакаме идващия мач.

Как усети атмосферата на стадион " Спартак ", очакваше ли почитателите да изпълнят трибуните?

- Атмосферата по трибуните бе невероятна. Това бе най-посетеният мач от първия кръг. Усетихме горещата поддръжка на нашите последователи. Само възторженостти за това, което направиха. Надявам се да зарадваме почитателите с победи в идващите мачове. Дано и в оставащите семейства стадионът да е цялостен. Това ще зависи и от нас.
 Мартин Тошев публично подписа със Спартак (Варна)
Мартин Тошев публично подписа със Спартак (Варна)

Договорът му е за една година

Предстои посещение на Левски на " Герена ". Какви са упованията ти за дуела?

- Ще бъде забавен мач и се надявам да се представим по-добре. Ще дадем всичко от себе си и каквото стане. В последна сметка, сигурно не отиваме като обречени на " Герена ". Напрежението ще е в Левски, тъй като те би трябвало да завоюват дуела непременно.

Какво ти прави усещане в играта на Левски?

- Това е доста сериозен и стойностен тим. Всеки приказва за представянето на отбора и мощните игри под управлението на Станимир Стоилов. Това е реалност и сините се показват доста добре. Със сигурност ще са в битката за призовите места през този сезон. Пожелавам им триумф.

Как се работи с млад треньор като Васил Петров?

- Много елементарно се работи с него. Той не ни е единствено треньор, а и другар. Това доста ни оказва помощ в тренировките. Затова и се усещам чудесно в Спартак.

През лятото Спартак притегли доста нови играчи. Как ти се вижда тимът?

-Да, много нови футболисти дойдоха в отбора и ще ни е нужна време за сработване. Има доста положителни играчи в отбора и се надявам след всеки минал мач да изглеждаме на терена все по-добре. Дано времето работи за нас.

Какви цели си поставяте в тима за сезона? Има ли сили Спартак Варна да не се бори единствено за оцеляването си в елита?

- На този стадий смятам, че тимът първо би трябвало да се утвърди в шампионата, а по-късно да мислим за нещо друго. Тимът е напълно нов, от 13 години не е бил в елита. Затова и в този момент би трябвало да бъдем реалисти. Няма какво да се лъжем, належащо е да се борим за одобряването си в шампионата. Ако останем в елита, ще бъде ужасно и другата година можем да мислим за по-големи цели. Спартак заслужава да е в Първа лига.

От някогашния ти тим Миньор Перник обявиха, че задачата през този сезон е завръщане в елита. Вярваш ли, че тимът може да се пребори с конкуренцията във Втора лига?

- Да, имам вяра в това. Следя обстановката в тима. Направиха добра селекция през лятото и се надявам да започват шампионата с победа. Пожелавам им триумф и ще продължа да следя развиването на Миньор. С това спортно-техническо управление задачата е изпълнима.

Друг отбор, в който си играл - Царско село, бе разформирован. Какво е мнението ти за случилото се с клуба?

- Честно казано, нямам мнение по този въпрос. Бях надалеч от клуба и нямам визия за какво се стигна до закриването на тима.
 Спартак (Варна) - Славия 0:1 в мач от efbet Лига
Добрата остаряла Славия скапе празника на Спартак (Варна), автогол в края попари " соколите "

Бивш бранител на Черно море несъзнателно запрати трите точки към София
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР