Едно от най-сериозните предизвикателства при раздяла на двама партньори е

...
Едно от най-сериозните предизвикателства при раздяла на двама партньори е
Коментари Харесай

Как да преодолеем раздялата най-леко?

Едно от най-сериозните провокации при разлъка на двама сътрудници е да съумеете да се отделите психически от някогашния си непосредствен човек. И психолозите са открили, че мисленето върху раздялата е същинският ключ за превъзмогването на болката от нея. Екипът от психолози е открил, че откакто са минали няколко пъти въображаемо през раздялата участниците в проучването са се почувствали по-малко самотни и доста по-сигурни в своята себеоценка. Самочувствието им също се е повишило.

Мисленето за раздялата и основаването на разказ за нея, т.е. формулирането на лична визия за обстановката и събитието оказва помощ да се построи визия за мощен аз, са разкрили експертите. За задачата на проучването са били проучени 210 доброволци, които са минали през разлъка напълно неотдавна до времето за осъществяване на проучването. Те са били разпределени в две групи. Едната група единствено е попълвала въпросници, до момента в който другата е минала през серия интензивни проби, и след всеки въпросник и тест участниците е трябвало да размишляват над разделите си.

Положителната линия на този метод е, че може да бъде практикуван от съвсем всеки, който минава през разлъка, и по този начин хората ще могат да ревизират сами за себе си и без външна помощ дали методът работи и дали работи по-добре от други известни способи за справяне с болката от раздялата.

Psy Blog

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР