Едно от най-интересните гласувания се очертава в Италия. Над 46

...
Едно от най-интересните гласувания се очертава в Италия. Над 46
Коментари Харесай

Националистическата партия Лига се очаква да победи на вота в Италия

Едно от най-интересните гласувания се обрисува в Италия. Над 46 милиона италианци гласоподават на евроизборите, определяни като тест за известността на евроскептичните и националистически сили освен в страната, само че и в цяла Европа. Предварителните изследвания демонстрират, че вицепремиерът и антиемигрант Матео Салвини и неговата съуправляваща партия " Лига " ще завоюват изборите с безапелационна преднина, съобщи Българска национална телевизия.

Прогнозите сочат, че вътрешният министър Матео Салвини и неговата партия " Лига " ще завоюват 31%. На второ място се обрисува да се подреди популисткото придвижване " Пет звезди " на вицепремиера Луиджи ди Майо.

Икономиката и миграцията са двете съществени аргументи, които през последното десетилетие тласкат от ден на ден италианци отвън страната им.

" Това, на което ставаме очевидци в този момент в Италия, е в действителност невиждано. В случая с " Лига " на Матео Салвини - тя може да се окаже една от най-големите групи в Екологичен потенциал като цяло. Посланието е ясно: много италианци към този момент твърдо имат вяра, че Италия би трябвало неотложно да се откъсне от преобладаващата икономическа политика на Еврозоната. Те се опасяват от всеобщата миграция, както и от всеобщата емиграция на млади италианци от Италия. Те мислят, че Европейски Съюз и единната валута в частност не са решение на този проблем, а в действителност точно Европейски Съюз е казусът в доста връзки. И това съществено, голямо развиване за страна като Италия, която обичайно е имала най-високите равнища на утвърждение за европейската интеграция ", споделя Марко Сонсини, политически анализатор.

В 23 ч се чакат първите резултати от вота, а за българските ни сънародници в Италия са разкрити шест изборни секции. /БНТ
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР