Едно от най-големите ловешки села - Радювене - години наред

...
Едно от най-големите ловешки села - Радювене - години наред
Коментари Харесай

Порои опустошиха ловешко село

Едно от най-големите ловешки села - Радювене - години наред е пленник на непочистена река. Пороите от последните дни още веднъж опустошиха селото.

Пострадали са всички, които живеят наоколо до река Тоша. Една от тях е Гацка Дончева. "Дворът ни беше като река ", показа тя пред камерите на Нова.

Докато пороят се изсипва Игнат избавя животните си от водата. Оборът му е наводнен. "В обора ми има метър вода. Успях да спася фазаните, пауните и агнетата ", описа той.

"Цялото население страда от тази река ", описа друга пострадала жителка на селото.

Водата бързо нахлула в мазетата на хората. Съсипана е мебелировка и зимнина. Улиците са изнесени от пороите.

„ Улиците са непроходими за коли, даже и за джипове. Трябва много сериозна сума за цялото речно корито. Говорим освен за рязане на дървета, само че и за подсилване. Между 250 и 300 хиляди лв. за нашето обитаемо място”, изясни кметът на селото Венцислав Банчев.



"От община Ловеч обявиха, че до дни ще са подготвени с разказа на вредите след пороите. Ще изискат пари от страната. А съответно за Радювене ръкавицата е хвърлена в ръцете на кмета. „ При добра организация от страна на кмета, казусът ще бъде решен. Община Ловеч ще помогне”, разяснява кметът на общината Корнелия Маринова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР