Едно от най-големите имена в българския волейбол Димитър Каров ще

...
Едно от най-големите имена в българския волейбол Димитър Каров ще
Коментари Харесай

Легенда на бг волейбола със специална награда

Едно от най-големите имена в българския волейбол Димитър Каров ще бъде почетен от Европейската конфедерация (ЦЕВ) със специфична премия за повсеместен принос по време на Европейската волейболна церемония, която ще се организира в София.

Престижният конгрес, на който ще бъде изтеглен жребият за най-класния европейски клубен шампионат - Шампионската лига (мъже и жени), ще се организира на 25 октомври (петък) от 18:00 часа в хотел Маринела.

Димитър Каров е един от най-хубавите български волейболисти на всички времена, с над 500 мача с националната фланелка на България. Той е от именитото потомство в българския волейбол, което завоюва сребърните медали на международното състезание в София през 1970 година след трагичен край против Германска демократична република. Каров е най-хубавият разпределител през 60-те години на предишния век, като и до през днешния ден е образец за всеки, който познава изявите му. Участник в три олимпиади. Завършва кариерата си като играещ треньор в Торино.

Води в разнообразни интервали мъжкия и женския тим на ЦСКА, както и националните отбори на България. Като треньор на женския отбор на "червените " през 1969 година покорява европейския връх и печели шампионската купа в най-престижния клубен шампионат КЕШ (сегашна Шампионска лига). Също по този начин в треньорската си кариера с ЦСКА става става повторен първенец на България и троент притежател на купата на България.

Награждаването на митове във волейбола, измежду които и Димитър Каров, треньори и изявени състезатели за 2019 година, ще стане на специфична гала, която ще се организира след тегленето на жребия. Сред удостоените с тази чест от страна на ЦЕВ ще бъде и именитият холандски национал Бас ван де Гор, който също ще участва на Волейболната церемония.

Само преди месец друга огромна легенда на българския волейбол - Димитър Златанов получи огромно самопризнание от Европейската конфедерация, като бе измежду формалните посетители на ЦЕВ за финалната четворка на Евроволей 2019 в Париж, където се включи и церемонията по награждаването./БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР