Едно от най-често диагностицираните заболявания на кръвоносната система е артериалното

...
Едно от най-често диагностицираните заболявания на кръвоносната система е артериалното
Коментари Харесай

Какво означава ниско кръвно? Опасно ли е?

Едно от най-често диагностицираните болести на кръвоносната система е артериалното кръвно налягане. Пациентите са наясно, че това е рисково заболяване и неналичието на лекуване може да докара до съществени затруднения.

Много по-рядко се приказва за ниско кръвно налягане - хипотония. Какво съставлява това разстройство и какво предизвиква ниско кръвно налягане? Ниските стойности на кръвното налягане съставляват ли риск за здравето? Кога е належащо лекуване с ниско налягане?

Кога можем да приказваме за ниско кръвно налягане (хипотония)?

Осъзнаването на вярното действие на кръвоносната система и кръвното налягане е доста значимо за нашето здраве. Все повече осъзнаваме, че прекалено високото кръвно налягане е източник на съществени здравословни проблеми, по тази причина всеки възрастен би трябвало постоянно да мери кръвното налягане, с цел да управлява равнището му и да реагира рано на всевъзможни отрицателни феномени.

Стойността на налягането не е непрекъсната и се колебае непрекъснато през целия ден, тъй че си коства постоянно да мерите налягането с домакински уред за кръвно налягане. Оптималното кръвно налягане за възрастни не би трябвало да надвишава 120 mmHg (диастолно кръвно налягане) и 80 mmHg (диастолно кръвно налягане).

Норми за кръвно налягане при възрастни:

Хипотония:
Нормално кръвно налягане: 120 - 129 mm Hg / 80 - 84 mm Hg

Високо обикновено налягане: 130 - 139 mm Hg / 85 - 89 mm Hg

Хипертония 1 степен: 140 - 159 mm Hg / 90 - 99 mm Hg

Хипертония 2 степен: 160 - 179 mm Hg / 100 - 109 mm Hg

Хипертония 3 степен: ≥ 180 mm Hg / ≥ 110 mm Hg

Ниското кръвно налягане, известно още като хипотония, е положение на ниско кръвно налягане. Говорим за това, когато систоличното кръвно налягане падне под 100 mm Hg, а диастоличното под 60 mm Hg. Това положение може да засегне близо 15% от обществото, основно дами и млади девойки, както и слаби и физически дейни хора.

Опасно ли е за здравето?

Ниското кръвно налягане предизвиква огромно многообразие от признаци, постоянно бъркани с други болести или просто утежняване на продуктивността. Хората с ниско кръвно налягане се оплакват от уязвимост на тялото, нараснала отмалялост и унесеност. Често срещано събитие са хроничните главоболия, които се появяват без забележима причина и което е мъчно да се управлява топката. В допълнение хипотонията може да провокира признаци като:
 Защо ниското кръвно може да бъде рисково? Защо ниското кръвно може да бъде рисково?
Някои хора живеят с ниско кръвно (хипотония) през по-голямата част от живота си и това се смята за обикновено за тях. Но в избрани слу...

- виене на свят,

- петна пред очите,

- звук в ушите,

- проблеми с концентрацията,

- студени ръце и крайници,
 Как въздейства кафето на кръвното? Как въздейства кафето на кръвното?
Ако страдате от високо кръвно налягане, несъмнено би трябвало да се запознаете с резултата на кафето върху този индикатор за положението на ор...

- интензивен сърдечен темп,

- гадене 

- пристъп.

Неприятните признаци могат да се засилят с промени във времето, свързани с съмнения в атмосферното налягане. Ако сте загрижени за признаците си, коства си да се консултирате с доктор.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР