Едно от най-честите изказвания на повечето жени е: “Харесва ми

...
Едно от най-честите изказвания на повечето жени е: “Харесва ми
Коментари Харесай

Тренировките с тежести, жените и повишеният апетит

Едно от най-честите изявления на множеството дами е: “Харесва ми да упражнявам с тежести, само че не го върша, тъй като апетитът ми се покачва доста. “

Чувам го всеки ден. В същото време, множеството дами желаят да имат завършено дупе и крайници и вършат противоположното на това, което ще им помогне да реализират тази цел. Тренировките с тежести са тласъкът, който оказва помощ да оформим мускулите на дупето и краката, а храната е градивният материал, който способства за тези резултати. Повечето дами се опасяват от тренировките с тежести и се пробват да ядат, едвам не умрат от апетит, с вярата да реализират задачите си. Излишно е да споделям, че това не се получава.

Когато става въпрос за апетита, доста е значимо да се прави разликата сред нараснал вкус поради дефицит на нутриенти или задоволително количество храна и нараснал вкус, поради повишен разход на сила.

В първия случай, стигаме до епизодичните прояви на прочувствено хранене и неконтролируем апетит, тъй като тялото има недостиг на хранителни субстанции, които са му нужни за вярното действие. Така, в случай че не се храним пълноценно и постоянно се водим единствено от това храната да е нискокалорична, тогава стигаме до тези моменти, в които си наваксваме за лишението.

Във втория случай, става въпрос за нараснал вкус в резултат на повишен разход на сила. Ако разгледаме случая, в който упражняваме с тежести и усилваме интензивността на тренировката, тогава покачваме и разхода на сила. Тялото ни ще има потребност от повече гориво, с цел да се възвърне. В това няма нищо неприятно, в случай че обаче гледаме на нещата по този метод и имаме поради това, когато планираме храната си.

В съвършения случай, ще знаем, че нарасналият вкус е естествен отговор на тялото към тренировките с тежести и ще планираме малко повече, само че качествена храна. Това няма да ни попречи и по този начин единствено ще ставаме по-силни и евентуално ще имаме и стремежи, по-нисък % подкожни мазнини.

Какъв е сюжетът в множеството случаи? Жените упражняват с тежести, само че след това се пробват да се хранят с количеството храна, което биха яли, в случай че са ходили на йога или пилатес (нищо срещу тях, боготворя йогата, само че от позиция на това какво се случва в тялото, тежестите водят до едни метаболитни промени, йогата до други). Някои устояват известно време, борейки се с тялото си и желанието да ядат и в един миг стигат до лимита си и се натъпкват. Това се повтаря в обаян кръг и по този начин, последователно качваме килограми. Кой излиза отговорен? Тренировките с тежести и покачвания вкус, до който водят. Това истината ли е? Не!

Проблемът е в нас и в това, че не си даваме сметка какви са потребностите на тялото, когато упражняваме по този метод. Проблемът е в това, че ние сами си докарваме прекомерно огромен недостиг, който неизбежно се компенсира и то с храните, които минимум желаеме да ядем.

Ето това е рецептата да изглеждаме по-обемно – тренировките с тежести плюс множеството храна от некачествени източници. Но непотребното в тази ситуация е храната и типа на храната, която ядем, а не самите тренировки.

Ще видите, че в случай че планирате малко повече храна към тренировката, след това апетитът ви ще бъде естествен и в края на деня няма да сте изяли кой знае какъв брой повече. Но с всяка минала подготовка, ще се доближавате до тялото, което желаете да имате и ще можете да се наслаждавате на тренировките, които обичате.

Източник: http://inspiredfitstrong.com

 

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР