Едно от имената, разследвани за съпричастност към атентата срещу главния

...
Едно от имената, разследвани за съпричастност към атентата срещу главния
Коментари Харесай

Защо бомбата срещу Гешев избухна точно след връщането му от Киев?

Едно от имената, разследвани за съпричастност към атентата против основния прокурор Иван Гешев, е това на Янко Попов – Туцо – кумец на Сретен Йосич и другар от години с търсения от Интерпол Красимир Каменов – Къро.

 

Източници от Министерство на вътрешните работи разкриват, че за правенето на бомбата евентуално са били ангажирани Румен Садовски, именуван още Дивака и Едноръкия, и Боян Харалампиев, фигура от подземния „ Люлин “, прочут с прякора Митничаря.

 

Припомняме, че дълбочината на кратера, който остави бомбата за Гешев, бе 30-40 см. и диаметър близо 3 метра. Силата на гърмежа е еквивалентна на не по-малко от 3 кг. тротил, разкрива зам.-главният прокурор и началник на Национална следствена служба – Борислав Сарафов.

Според специалисти обаче употребяваният тротил е бил тройно по-малко – между  300 гр. и 1.5 кг., което в действителност е избавило живота на Гешев. 

Главният прокурор не влезе в елементи с кого е пътувал в автомобила сега на атентата против него.

 

Като логистик се сочи Янко Попов – Туцо, който допреди 6 месеца е бил зад решетките, където излежава присъда за присъединяване си в тайфа за поръчкови убийства „ Килърите “. Той излиза съвсем незасегнат от всевъзможни инциденти, с помощта на околните си връзки с най-различни фигури от обществото като починалия изтъкнат сикаджия бай Миле, вдовицата му Силвия Панагорова, Сретен Йосич и се стигне до кръговете „ Банкя “ и „ Монтерей “.

 

Синът му Радослав Попов пък е шеф на петролна компания, обвързвана с съветски олигарси. Като цяло фамилията на сякаш елементарните хора от Самоков, е пуснало пипала в най-различни кръгове – от наркобосове до кремълски политици.

 

Според оперативната информация в кръга на Янко Попов–Туцо има най-малко двама души, които биха могли да сглобят бомбата против Гешев – Румен Садовски и Боян Харалампиев.

Първият е бил част от свитата на починалия висаджия Димитър Димитров–Маймуняка. През годините Садовски се подвизава като автокрадец, забъркан е в кражби на тирове, точи и банкови карти. През 2009 година е разследван за сложена бомба пред клуб „ Планет “ в София. Любопитен факт е, че тогава той е наясно с всяка стъпка на ченгетата.

 

Харалампиев пък има тясна специализация в сектора. През годините той се подвизава в прословутата Банда на чуковете на някогашните съратници Христофорос Аманатидис–Таки и Красимир Каменов – Къро.

Разследван е като занаятчия на бомбата, избухнала в „ Мерцедес “-а на Иван Тодоров-Доктора.

 

И в случай че Дивака, Митничаря и Туцо, са забъркани по някакъв метод с бомбата против Гешев, то разумно е да се запитаме от кое място идва поръчката.

Освен Къро, който в последно време е дежурен обвинен и самият Иван Гешев дава изказвания за него от време в точния момент като гарант на убийства и подготвяни покушения против прокурори, от Министерство на вътрешните работи загатват и съветска връзка, която протича по линия на бизнес партньорствата на Радослав Попов.

 

Тя обаче е едва евентуална. Най-логично е Къро да е поръчителят на гърмежа, настояват хора от подземния свят. Самият той има не една и две аргументи да е сърдит на основния прокурор. А и да не пропущаме обстоятелството, че от подземните водачи той е този, който има смелостта да подвига ръка против властта. Най-малкото тъй като неотдавна бе вкаран в листата на търсените от Интерпол.

 

Макар той от години да не живее в България и да не попада в нито една компания, бизнесът му ни минимум не е потърпевш от това. Освен това от време на време си провежда оперативки в Доминикана с подставените си лица. Има постоянни връзки и в НСО, които охраняват властта, тъй че за него не е проблем да се осведоми от кое място минава кортежът на Гешев.

 

Мащабните капиталови проекти на „ Руснефтехим Болканс “ замират през 2014 година поради банкрута й. това се случва, откакто босът й Сергей Шекланов се забърква в голям скандал с банково източване на стотици милиони долари.

През 2018 година Шекланов издъхва мистериозно на яхтата си край Москва, а наследниците му и до през днешния ден нямат желание да унищожават българската си компания, а около нея и връзките си с българските подземни престижи. Така синът на Туцо и досега се води член на Управителния съвет.

 

Случайно или не, бомбата избухна по пътя на Гешев малко, откакто той се върна от Киев, а Върховната административна прокуратура стартира инспекция по какъв начин се ползват глобите на Европейски Съюз против Русия у нас. Освен съветски компании, имащи бизнес в страните от Евросъюза, в санкционния лист влизат и стотици олигарси, политици, депутати и висши служители от обкръжението на Путин. Имотите и сметките на въпросните непознати компании и физически лица би трябвало да бъдат мигновено запорирани, щом спецслужбите ги открият. За момента към момента нищо не е запорирано на цялостен куп съветски служители и компании, глобени от Брюксел. Може би най-сетне след извършената от Гешев инспекция, управляващите и по-специално ДАНС, за която пък стана ясно, че е цялостна с съветски шпиони, ще им се наложи да прогледнат.

Инфо: Уикенд, crimesbg.com

Тагове: Иван Гешев Янко Попов – Туцо Сретен Йосич Красимир Каменов – Къро Бай Миле Силвия Панагорова – Румен Садовски Боян Харалампиев Христофорос Аманатидис–Таки Димитър Димитров–Маймуняка „ Руснефтехим Болканс “ Сергей Шекланов Владимир Путин ДАНС Интерпол
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР