Едно от големите преимущества на облачните услуги е лесното споделяне

Едно от големите преимущества на облачните услуги е лесното споделяне ...

Dropbox Transfer ви позволява да изпращате файлове с размер до 100GB.


Едно от големите преимущества на облачните услуги е лесното споделяне на данни между потребителите. В тази област превес взима популярната бизнес услуга Dropbox. С въвеждането на Dropbox Transfer обаче компанията зад услугата иска да премахне всяко ограничение в процеса на изпращане на файлове. Transfer стартира в затворен бета период от тази седмица и ви дава възможността да пращате файлове, акумулиращи до 100GB дисково пространство.

Досега, когато споделяте файл или папка от вашия Dropbox с някого, всяка промяна в него се синхронизира в профила ви. Ако изтриете папката или промените съдържанието ѝ, другите ще загубят достъп до нея. Transfer е независима от Dropbox и изпраща копие на всекиго, дори и на хора, неизползващи услугата. И каквото и да правите впоследствие върху файловете, те не се променят за получателя. Адам Наш от Dropbox обясни как Transfer ще е полезна за изпращане на съдържание на клиенти на бизнеси, докато споделените папки ще послужат за колаборации между фирми.Лимитът от 100GB размер на файлове е значително по-голям от предложенията на конкурентни услуги като Hightail, WeTransfer или Mediafire. Освен това, ако вече сте качили файловете в Dropbox, можете лесно да ги прехвърлите към Transfer без допълнително качване. Не е ясно дали хората с безплатни акаунти ще имат възможността да ползват 100GB-овия лимит.

Още една отличителна черта на Transfer е наличието на потвърждение за получаване. Преди не можехме да разберем дали изпратеният от нас файл е отворен или получен. Dropbox се е поучила от успеха на Showcase функцията, която предоставя такава информация, и освен това ви позволява да маркирате споделените си файлове с лого и брандове.Dropbox Transfer е достъпна в затворена бета, за която можете да се запишете в списъка на чакащите.

Източник: kaldata.com