Едно напред, две – назад , с тази фраза определи

...
Едно напред, две – назад , с тази фраза определи
Коментари Харесай

Людмила Илиева, ДБ: ГЕРБ остави район Чужбина, но поведението им е едно напред, две - назад

„ Едно напред, две – обратно ”, с тази фраза дефинира държанието на ГЕРБ във връзка с измененията в изборния кодекс депутатът от Демократична България Людмила Илиева. Тя разяснява по Нова нюз, че в  пълно нарушаване на правилника сред първо и второ гласоподаване те внесоха оферти, част от които бе изтриване на изборен регион „ Чужбина ” и унищожаване на Обществения съвет към ЦИК. Днес изненадващо ГЕРБ се въздържаха при гласуването за регион „ Чужбина ” и той остана. Те гласоподаваха срещу личното си решение да остане Оценка за съвместимост на ЦИК. Какво следва – ние към този момент гадаем, тъй като няма никаква политическа логичност в това държание ”.

За преброителните центрове, които бяха препоръчани от Демократична България, Илиева сподели, че занапред ще бъдат предмет на спор. „ Тъй като в Изборния кодекс има предшестващи текстове, това предложение не се поддържа от „ хартиената коалиция ”. Преброителните центрове целят броенето на вота на българските жители да бъде изведено на ново звено, където хора ще могат да правят отчитането като резултат. Това рационално предложение ще бъде гласувано ”, изясни Илиева.

По нейни думи се върви към напълно прекрояване на Изборния кодекс да е прекроен в тясно партийни ползи, с цел да може да се продължи правенето на избори по остарелия обичай.

„ Цялото им политическо държание на ГЕРБ ме кара да съм скептична за това, че един път дадена политическа поръчка, ще се извърши до край ”, сподели депутатът от Демократична България.

По отношение на настояванията на „ Възраждане ” за смяна на състава на ЦИК с представители на партиите, които са в националното заседание, тя изясни, че това значи да имаме нов състав на Централната изборна комисия след всеки избор. „ Как състава на тази ЦИК ще подходи, с цел да извършва отговорностите си по закон ”, запита Илиева.

„ Нужно е кардинално подхождане – ЦИК да спре да бъде политически орган ”, сподели тя. За предлагането на Движение за права и свободи да има сканиращи устройства, които да регистрират машинно гласуването, Илиева предложи първо Движение за права и свободи да защитят това предложение.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР