Съединените щати ще спрат доставките на някои видове оръжия за

...
Съединените щати ще спрат доставките на някои видове оръжия за
Коментари Харесай

Байдън обвини Нетаняху, че е убивал цивилни с оръжия от САЩ и заплаши да спре доставките

Съединените щати ще спрат доставките на някои типове оръжия за Израел, в случай че той предприеме военна интервенция в град Рафах в най-южната част от линията Газа, предизвести президентът Джо Байдън, представен от Ройтерс и Франс прес.

Освен това, в изявление за американската телевизия Си Ен Ен, Байдън призна, че оръжия, доставени от Съединени американски щати, са умъртвили цивилни в крайбрежната палестинска територия, заяви Българска телеграфна агенция.

" Дадох да се разбере, че в случай че (израелските въоръжени сили) влязат в Рафах..., аз няма да им снабдявам оръжията, които са били употребявани в предишното за справяне с Рафах, сс градовете, с този проблем ", акцентира той през вчерашния ден. Това е първото обществено предизвестие от страна на Байдън, че Съединените щати ще спрат да доставят оръжия на Израел, в случай че той предприеме такава атака, отбелязва Ройтерс.

Израелската войска предприе тази седмица " лимитирана интервенция " в Рафах.

Високопоставен представител на администрацията на Байдън, поискал анонимност, съобщи, че Съединени американски щати са създали деликатен обзор на оръжията, които може да бъдат използани при атака в града, където са намерили леговище над 1 милион поданици на линията Газа. В резултат е била спряна доставката на 1800 бомби, тежащи по 2 хиляди фунта (907 килограма), и на 1700 500-фунтови (близо 227-килограмови) бомби.

Американският министър на защитата Лойд Остин изясни, че решението е било взети от угриженост за Рафах, където Вашингтон се афишира срещу огромна военна интервенция в Рафах без гаранции за отбрана на цивилните.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР