Едно много неприятно състояние, което може да ви попречи да

...
Едно много неприятно състояние, което може да ви попречи да
Коментари Харесай

8 лека, с които може да премахнете или облекчите болката в петата

Едно доста неприятно положение, което може да ви попречи да вършите ежедневните си задания, е болката в петата. При нея става дума за инфектиране на плантарната фасция, което е придружено от мощна болежка в региона на петата заран, която денем понижава. Тя прави ходенето неприятно и мъчно. Боли ви, когато стъпвате и това определете може да утежни настроението ви. Как да се справите с този проблем? – Ето 8 метода.

Подгответе си памучни чорапи и в тях сложете няколко резена черна ряпа. Обуйте чорапите и спете с тях. Сутринта ги свалете и измийте краката. След три направени процедури ще усетите огромна разлика – болката съвсем няма да се усеща.

Пригответе си примес от 1 ч.л. морска сол, към 50 мл йод и 1 с.л. мед. Разбъркайте хубаво. Нанесете получената паста върху плат и го поставете върху петата. Може да го закрепите с фолио и чорап. Спете с този компрес през цялата нощ. На сутринта раздвижете крайници и оставете по този начин 15 минути, след което махнете превръзката.

За идващия лек за болежка в петата използвайте картофи. Обелете ги, настържете ги и ги нанесете върху фолио или целофан. Закрепете към крайници. Правете компреса в продължение на седмица за цялостно лекуване на положението.

Още един ексцентричен метод за облекчение на болката в петата е следният. Сложете торбичка от плат или чорап със сол. Затоплете го леко във фурната и сложете върху петата. Правете компреса в продължение на 10 дни.

За идващия лек за болки в петата ще ви би трябвало мед и зелев лист. Нанесете 1 ч.л. мед върху листото и увийте към петата. Закрепете с чорап или фолио. Оставете да престои за нощта. На сутринта махнете компреса и измийте крайници с топла вода. Вероятно ще се наложите да процедирате по този начин към три дни, по-късно болката би трябвало да намалее и отшуми.

Вземете парче целофан и върху него положете настъргани моркови. Сложете върху стъпалото и закрепете. Оставете за нощта. След като извършите компреса няколко пъти, болката в петата ще изчезне.

Вечер преди да си легнете увийте петата, а може и целия крайник с алуминиево фолио. Сложете си чорапи от памук и си легнете. Правете процедурата до 6 седмици – до отшумяване на болката. Трябва да имате самообладание, най-после ще се отървете от казуса.

За идващия лек ще ви трябват аналгин, аспирин и йод. Вземете по четири таблетки от хапчетата, стрийте ги и смесете със 100 мл йод. Оставете получената примес да престои за ден и чак тогава я нанесете върху стъпалото. Прикрепете крепко към крайници и пробвайте да извършите няколко крачки с нея. Това е значимо, с цел да се ускори придвижването на кръвта в тази част на тялото.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР