Едно куче е било убито, а друго ранено и има

...
Едно куче е било убито, а друго ранено и има
Коментари Харесай

Жестокост! Изроди стреляха и биха изоставени и болни кучета в Асеновград

Едно куче е било убито, а друго ранено и има потребност от скъпо лекуване в Асеновград. Нападението е осъществено преди дни и към този момент има подадена тъжба в полицията и прокуратурата, написа

За жестокостта към животните алармира Мария Чергарова, която повече от 10 години се грижи за потърпевши животни. Отглежда ги в заварден терен в Асеновград, който персонално е приспособила за животните и е получила позволение за използването му от общината. Животните, който отглежда са или отхвърлени от стопаните им, или потърпевши при разнообразни произшествия.

От няколко месеца се заражда спор сред нея и съседи на въпросния терен, които неведнъж я заплашват, че ще се отърват от животните.

Няколко пъти Мария намира и разрушена вратата на постройката. Съседите не пестят заканите си, като една от тях е, че ще придобият имота и ще го употребяват за лични потребности.

Напрежението ескалира на 11 януари, когато Мария открива ужасяваща панорама.



„ Всички кучета бяха пребити, а едно от беше разпрано и умряло. Куче на по-малко от година. Две са със съществени контузии. Едното - Чери е с засегнат гръбнак и парализа на задните крайници. Вълчана- най-кроткото куче, което съм срещала, е с начупен (заден, десен) крайник. При опит да се хване избяга “, споделя Мария.

Жената незабавно е алармирала в полицията, само че органите на реда са й споделили, че е мъчно да заловят причинителите, защото няма очевидци на случая, нито записи от камери. Подадена е и тъжба до прокуратурата.

Това, което тревожи най-вече Мария е, че едно от кучетата - Чери има забита сачма в гръбнака и има потребност от всекидневно лекуване. Приема медикаменти и инжекции, като не е ясно до по кое време ще продължи това. Всичко това коства пари и дамата има потребност от помощ.

Всеки, който има предпочитание да помогне на Мария, може да й позвъни персонално на телефон: 0894836091



Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР