Едно дете показа, че обноските и доброто възпитание не са

...
Едно дете показа, че обноските и доброто възпитание не са
Коментари Харесай

Пътник похвали четвъртокласник за красива постъпка

Едно дете сподели, че обноските и положителното образование не са изчезнали измежду най-малките ни съграждани и могат да бъдат приложени на всички места - стига да има предпочитание.

За обстановката споделя мъж, който пътувал в междуградски автобус в Плевенско. Местата бързо се запълнили, като останали единици свободни.

На една от спирките се качило и дете, което преди да реши да седне попитало дали мястото е заето. Пътуването траяло, като се качили и още пасажери. Виждейки по какъв начин две дами стоят прави, четвъртокласникът веднаго отстъпил седалката.

" След като момчето седна го попитах дали върви на учебно заведение и кой клас е, той ми отговори, че е 4-ти клас, само че не е от Плевен а от Севлиево ", споделя мъжът.

" Накрая ще Ви кажа, че момчето беше от ромски генезис ", приключва Андон М. " Исках да похваля детето за красивата постъпка. Много откровено му се зарадвах ", стимулира той решението си да даде публичност на видяното.

За броени часове обявата събира стотици позитивни реакции, а локалните са единомислещи, че държанието на малчугана е образец за положително образование, което са му обезпечили родителите му.

Вижте целия роман на Андон М:

  " Постоянно приказвам за манталитета на моите съграждани. И ще ви дам следващ образец за това.В междуградски рейс се качвам и беше съвсем цялостен, последните два реда бяха празни на идната спирка се запълниха всички седалки.Едно дете ме попита дали може да седна и несъмнено го поканих да седне.На идната спирка се качиха две дами на междинна възраст и стояха прави тогава детето стана и предложения едната да седне, само че тя отхвърли, тъй като няма да пътува дълго. След като момчето седна го попитах дали върви на учебно заведение и кой клас е той ми отговори,че е 4-ти клас, само че не е от Плевен а от Севлиево. Накрая ще Ви кажа,че момчето беше от ромски генезис. "
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР