Едно блокиращо мнозинство имаме от едната страна – ГЕРБ, ДПС

...
Едно блокиращо мнозинство имаме от едната страна – ГЕРБ, ДПС
Коментари Харесай

Политолози: Следващи избори стават все по-вероятни

Едно блокиращо болшинство имаме от едната страна – ГЕРБ, Движение за права и свободи и „ Възраждане “, тъй като това е неуместна коалиция сама по себе си. Разговори без тези три партии могат да бъдат само разбори какво ще бъде на идващите избори, защото няма по какъв начин без тях останалите партии да основат държавно управление.

Това сподели в студиото на Euronews Bulgaria политологът от „ Тренд “ Димитър Ганев.

Ако има някакъв късмет за държавно управление, той е тези два лагера на статуквото и на смяната, да стартират да приказват между тях. Друг вид за кабинет няма. От посланията, които слушам през последните дни от главните политически лица ми се коства, че сходен разговор не може да се организира в идващите 1-2 месеца и евентуалният сюжети са нови избори.

Няма по какъв начин държавно управление с мандата на Политическа партия в коалиция с Демократична България да бъде стабилно и да има добър имидж, в случай че бъде подкрепено от ГЕРБ, пък добави сътрудника му доцент Иво Инджов. И Демократична България и Политическа партия построяват своята политическа еднаквост въз основата на антикорупционната изразителност в това число когато имаха опция да ръководят. Отправят послания за отвоюване на завзетата от олигархични ползи от времето на ръководството на ГЕРБ страна. Искат по-активни функционалности на КПКОНПИ и промяна на основния прокурор. Все неща, чието осъществяване беше блокирано от ГЕРБ. На второ, основател за свалянето на предходното държавно управление беше Има Такъв Народ, само че главната роля беше на ГЕРБ. Няма по какъв начин да се прегърнат с тези, които са ги свалили единствено преди няколко месеца. Според доцент Инджов няма да има държавно управление с втория мандат на Политическа партия. И трети вид – държавно управление на ген. Стефан Янев също няма да се случи.

 
Смятам разновидностите за програмен, експертен кабинет и така нататък като етикети. Правителство на малцинството значи партии, които излъчват кабинет и са подкрепени от болшинство. Няма по какъв начин едно държавно управление да изкара години, в случай че няма болшинство в Народното събрание. Не изключвам разновидността в някакъв миг партиите да се скрият зад сходен етикет.
Димитър Ганев

Той обаче счита това за малко евентуален сюжет в този момент, само че не трябва да бъде изключван подобен след едни нови избори.

 
Нищо чудно след последващи избори, които стават доста по-вероятни да има по-ясно съответствие на силите и да има коалиция, която да излъчи кабинет на болшинството.
Доц. Иво Инджов

До февруари ще има две съществени тълкования на двата съществени лагера. Лагерът на ГЕРБ ще споделя непрестанно на хората, които желаят постоянен кабинет, към 70%, че са били подготвени на всевъзможни взаимни отстъпки. Политическа партия и Демократична България ще бъдат прецизно зад своите правила – ГЕРБ, Движение за права и свободи и „ Възраждане “ са алена линия. Това, което ще се промени през идващите няколко месеца е, че българите към този момент няма да правят оценка това, което беше през септември, а ще правят оценка тези две нови тълкования. Отиваме към по-ниска изборна интензивност и тук ще бъде конфликт на по-твърди ядра, счита Ганев.

При последващи избори ще намалее резултатът за опетняване на Политическа партия, че носят безпорядък и съсипия. А ние виждаме, че безпорядък и съсипия не могат да бъдат открити, тъй като през вчерашния ден икономическият министър приказва, че е открит газ за ноември и даже ще намалеят цените и че стопанската система е пред скок. Изказванията на служебния кабинет са били политически и не им прави чест, сподели доцент Инджов.

Вижте целия диалог във видеото.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР