Едно българско семейство - Антон, Пламена и петгодишната им дъщеричка

...
Едно българско семейство - Антон, Пламена и петгодишната им дъщеричка
Коментари Харесай

„Пътешествениците“: Защо едно българско семейство обикаля света на велосипеди?

Едно българско семейство - Антон, Пламена и петгодишната им дъщеричка Ева, взема решение да изоставен Свиленград и да се впуснат в колоездачно премеждие из Централна и Южна Америка.

„ Здравейте, аз се споделям Ева и съм на 5 години, аз съм Антон, а аз съм Пламена - ние сме семейство Нашеви и сега се намираме в столицата на Перу Лима “, споделят те във видеото.

Природата е дива, към момента съвсем недокосната от човек, споделя тя

Приключение на колела почнало от Канкун, Мекскио и траяло към Гватемала, Ел Салвадор, Кондурас, Никарагуа, Коста Рика, Панама, Колумбия, Еквадор и чак до Перу. Девет хиляди километра по пътищата на Централна и Южна Америка - по този начин на Антон, Пламена и тяхната щерка Ева опознават света.

„ Преди Ева да се причисли към нас обикаляхме с Антон - дружно като двойка. Първо живяхме с африканско племе в Замбия в продължение на шест месеца без ток и вода, а по-късно прекосихме Южна Америка с раница на тил “, споделя Пламена.

Тя включва завършения в 125 страни

„ Хубава е да пътуваме с колела, тъй като по този начин не замърсяваме природата “, споделя дребната Ева. Майка ѝ е безапелационна, че човек израства до момента в който е на колелата – учи се на самообладание. „ Да пътуваш с колело е огромно предизвикателство, не е по никакъв начин елементарно, само че пък това го прави по-сладко “, признава и татко ѝ Антон.

Преодоляването на планини и рискови води в Карибско море също се трансформира в невероятна част от колоездачното странствуване. А историите и срещите с локалните поданици, измежду които и едно от самостоятелните племена на Панама - Гуна Яла, остават незабравими.

Eдна от спирките на Роузи и Майк е и България

„ Гуна Яла са едно от  дребното племена, които могат да се похвалят с самостоятелност - дамите се обличат по извънредно цветен метод, поставят на ръцете и краката си огромни гривни от мъниста, които придават още повече разноцветност в облеклото им “, споделя Пламена.

Обяснява още, че когато се роди момиче, незабавно вземат решение дали то ще се облича по обичайния метод или не. „ Интересно е, че всеки един остров се ръководи настрана, като значимо за всички водачи е да могат да пеят песните, които съдържат историите на Гуна Яла “, разяснява Пламена.

Първата им дестинация е Венеция

По време на пътуването са видели маймуни, папагали, змии, лемури, ленивци, тарантули и какво ли още не. „ Опитваме се да посещаваме доста паркове, където Ева може да има контакт с животните “, споделя пък Антон. Майката на момиченцето е безапелационна, че Ева посещава „ най-голямата класна стая в света “.

Вижте във видеото още какви забавни завършения е претърпяло фамилията от Свиленград.  

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР