Едни от най-вкусните манджи се правят с чушки. Днес ще

...
Едни от най-вкусните манджи се правят с чушки. Днес ще
Коментари Харесай

Баба винаги ме гощава сладко с това адски вкусно ястие: Пържени чушчици със сирене, грешка нямат

Едни от най-вкусните манджи се вършат с чушки. Днес ще ви предложим рецепта тъкмо за такова кулинарно прелъщение. Най-хубавото е, че това ядене се прави извънредно елементарно, само че за сметка на това е неустоимо вкусно. Пържени чушки със сирене – безусловно украшение. Ето и какви артикули са ви нужни: десетина чушки за пържене, подобаващи са сивриите, две червени печени чушки, пет чери домата, по-големи, с цел да затворят чушката, един по-голям и зрял домат, 2 яйца, сирене или извара, 2 скилидки чесън, магданоз, 1 чаена лъжичка захар, сол, сушени подправки, черен пипер, пикантен пипер, олио. Първото нещо, което би трябвало да извършите, е да измиете хубаво чушките, след което да ги почистите от дръжката и семето. Дори и да остане някоя и друга семка вътре в чушката – не се тормозете.

Отделете жълтъците от белтъците и ги разбийте. Смесете жълтъците със сиренето или изварата, пресования чесън и наситнения магданоз. Напълнете чушките със сместа. Срежете чери доматчетата на две и с всяка половинка запушете всяка чушка – по този начин сместа няма да изтече. Изпържете чушките и ги отстранете в купа. Сега нарежете огромния домат на междинни части, както и печените чушки (може сами да ги опечете, може и от буркан). Трябва да се пържат до втвърдяване, след което прибавете лъжичката захар и останалите подправки на усет. Залейте чушките с получения сос и поръсете с магданоз. Добър вкус!

Чушките поддържат здравето на сърцето
Както споделят лекарите – по-добре профилактика, в сравнение с лекуване. Според разнообразни проучвания, чушките играят значима роля в предотвратяването на редица болести. Витамин В и фолиева киселина, които се срещат в обилие в чушките, оказват помощ при регулирането на равнищата на хомоцистеин – вещество, създавано по време на метилиране, който е главен биохимичен развой, протичащ се във всяка клетка на тялото ни. Смята се, че по-високите равнища на хомоцистеин вредят на кръвоносните съдове и са свързани с нараснал риск от сърдечни удари и инсулти.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР