Едни от най-талантливите български музиканти се събират преди почти 10

...
Едни от най-талантливите български музиканти се събират преди почти 10
Коментари Харесай

HАYES&Y с мащабен концерт в НДК

Едни от най-талантливите български музиканти се събират преди съвсем 10 години, с цел да осъществен една своя фантазия – да вършат авторска музика и да я споделят със света.

 

Пътят, който HАYES&Y - Благослав Анастасов (вокали, китара), Радослав Лозански (китара), Ивайло Делев (бас) и Денис Холбек (барабани), извървяват е дълъг, само че с всяка крачка потвърждават, че когато геният и усилената работа вървят ръка за ръка, триумфът не закъснява. Малко по-късно тази година чакаме бандата да издаде първия си дългосвирещ албум, който ще отпразнуваме с огромен концерт на 1 декември в трета зала на НДК.

 

Събитието ще е най-големият независим концерт, който HAYES&Y провеждат като основни настоящи лица, а продукцията, замислена за шоуто, ще е впечатляваща. " Концертът ни в НДК ще бъде кулминационната точка на дълги години труд, който положихме.  Започнахме групата още в гимназията и през последните 10 години изкачвахме търпеливо стълбичката на сцените в София - от най-малките клубове до разпродаване на най-големите такива. Независимо, че пътят ни е минал и през други градове, ние си оставаме софийска група.

 

 

Именно по тази причина чакаме концертът да е тържество и нямаме самообладание да съберем на едно място всички хора, които са ни подкрепяли и харесвали през годините. ", споделя Благослав Анастасов. От ученическа тайфа, инди рок групата стига до огромната сцена на Spirit of Burgas, когато подгряват на колосите Kasabian през 2015 година Кариерният им път продължава в Англия, където живеят и основават музиката си от 2016-та насам.

 

На Острова HAYES&Y изнасят концерти в паметни клубове като Night & Day Cafe и Band On The Wall, а през 2017 година техният сингъл " Always So Simple, Always So Cold ” зазвучава по радиовълните на BBC Manchester и доближава 13-то място в класацията на Spotify Top 50 UK Viral chart. Следва още един сполучлив сингъл " BLUE ”, който излиза през 2018 година и притегля вниманието на английското списание CLASH, които дефинират бандата като " интернационален феномен ". През 2019-та и 2020-та година групата издава краткосвирещия албум " safeplace " и няколко нови песни, като не стопира да бъде дейна по време на пандемията.

 

Резултатът - през 2021-а година HAYE&Y издават общо 5 песни, в това число обичаните на публиката " The Times ” и " I Never Give Up (It’s Never Enough) ”; вземат присъединяване в европейския showcase фестивал Eurosonic 2021, откакто печелят огромната премия на състезанието " Пролет ” на БНР с песента " Call the Police ”. И това напълно не е всичко.

 

Видео-сингълът " The Times ” се излъчи премиерно в именитото радио KEXP (Сиатъл), като означи първия сходен триумф за български актьор в медията. Какво следва? Освен към този момент разпродадени концерти у нас, момчетата от HAYES&Y са поканени да вземат присъединяване на влиятелния румънски фестивал Summer Well 2022, дружно с реализатори като Arctic Monkeys и Nothing But Thieves. И, несъмнено - малко по-късно тази година групата ще издаде и първия си дългосвирещ албум.  Специалното събитие, с което ще приключи годината, е към този момент в подготовка, а изненадите няма да липсват.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР