Едни от най-сериозните критики, които България получава във всеки един

...
Едни от най-сериозните критики, които България получава във всеки един
Коментари Харесай

Иван Иванов, БСП: Искаме закриване на Спецсъда и прокуратура

" Едни от най-сериозните рецензии, които България получава във всеки един отчет на Европейската комисия е за положението на правосъдната система. Нашата тактика за правосъдната система включва освен цялостна промяна, само че и разнообразни елементи, които ще създадем в границите на първите 100 дни на Народното събрание. " Това сподели на представянето на Плана на Българска социалистическа партия за първите 100 дни лидерът на листата на левицата в Шумен Иван Иванов.

Той регистрира, че в предходния парламент заради вътрешнопартиен нарцисизъм и недоразумение сред политическите сили, не се е стигнало до закриването на Специализираните углавен съд и прокуратура, и увери, че Българска социалистическа партия ще упорства това да се случи в първите дни на Народното събрание, както и отделяне на профилирано наказателно разделяне към петте апелативни региона, с цел да не бъдат стопирани значими каузи с високо публично значение.

" Ще настояваме в първите дни на 47-мия парламент за внасяне на законопроект за изменение и допълнение на Закона за правосъдната власт, поставящ началото на нужните структурни промени за метода на образуване на Висшия правосъден съвет, изключително частта, касаеща прокурорската квота. Там нашето гледище е да бъдат показани повече обществени персони и хора с изявен юридически потенциал, " сподели още Иванов.

Мярка на Българска социалистическа партия, която още веднъж ще предложи в идващия парламент, е въвеждането на опция за обжалване пред съд в избрани случаи на отводите за формиране на досъдебно произвеждане.

Преобразуване на Фонд " Затворно дело " за по-голяма успеваемост и преустановяване на зловредни практики, за които България търпи сериозна рецензия и наказания от европейските органи, открои Иванов като още едно от предложенията на левицата за първите дни на Народното събрание.

В бранш " Обществен ред и сигурност " Българска социалистическа партия ще продължава да упорства за въвеждането на нова полицейска карта с непрекъснати жандармерийски постове в дребните обитаеми места за противопоставяне на битовата престъпност.

" Това е един модел, който сме го дискутирали през годините и той е натрапен в една страна с развита народна власт като Франция, " означи претендентът за депутат.

" Трябва да имаме по-засилено съдействие с нашите европейски сътрудници за противодействието на нова мигрантска вълна, включването по-активно на " Фронтекс ", привличане на европейски средства и усъвършенстване оптимално дейно на всички тези старания, " уточни още от програмата на Българска социалистическа партия в бранш " Сигурност " Иванов.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР