Едни от най-големите испански компании започнаха да налагат забрани или

...
Едни от най-големите испански компании започнаха да налагат забрани или
Коментари Харесай

След Samsung - и крупни испански компании забраняват ползването на ChatGPT от служителите

Едни от най-големите испански компании започнаха да постановат забрани или ограничавания на своите чиновници във връзка с потреблението на чатбота на основата на изкуствен интелект ChatGPT, заяви испанският вестник El Mundo.

По данни на изданието, крупните компании в страната бързат да разработят правила за потребление на ChatGPT, заради опасения от приключване на информация и неточности. " Има огромна възможност информацията, получена благодарение на този инструмент да съдържа неточности или да е неправилна ", споделя една от фирмите в известие, изпратено до нейните чиновници.

Телекомуникационната компания Telefonica, една от най-големите финансови институции в страната BBVA и бизнес групата Red Electrica са удостоверили пред вестника, че към този момент са забранили или лимитирали потреблението на ChatGPT измежду своите чиновници. Няколко други от най-големите испански компании са изпратили до чиновниците си рекомендации за работа с този и сходни принадлежности (на основата на неестествен интелект), а други огромни компании са създали или работят върху протоколи, с които да подсигуряват безвредното потребление по време на работа на изкуствен интелект.

Малко по-рано испанската Агенция за отбрана на персоналните данни реши да стартира авансово следствие по отношение на компанията OpenAI, която е разработчик на чатбота, " заради допустимо нарушаване на разпоредбите ".

Припомняме, че при започване на май Вlооmbеrg заяви, че южнoĸopeйcĸaтa ĸoмпaния Ѕаmѕung Еlесtrоnісѕ е зaбpaнила нa cлyжитeлитe ce дa изпoлзвaт чaтбoтa СhаtGРТ и пoдoбни тexнoлoгични пpoдyĸти нa ĸopпopaтивни ycтpoйcтвa, пopaди oпaceния oт изтичaнe нa инфopмaция.

ChatGPT започва в края на 2022 година Услугата си взаимодейства с потребителите в диалогов режим. Чатботът е в положение да дава отговор на спомагателни въпроси, да признава грешките си, да отхвърля несъответствуващи поръчки. Възможностите на услугата привлякоха доста огромно публично внимание.
 Samsung забрани на чиновниците си потреблението на ChatGPT на корпоративните устройства
Най-големият производител на смарт телефони в света забрани на чиновниците си потреблението на ChatGPT на корпоративните устройства

Това е обвързвано с допустимо " приключване " на вътрешна информация
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР