Едни от най-големите и досадни вредители в градината са насекомите.

...
Едни от най-големите и досадни вредители в градината са насекомите.
Коментари Харесай

Полезните растения-лекари, които всеки трябва да има в градината си

Едни от най-големите и досадни вредители в градината са насекомите. Те съумяват да създадат толкоз доста пакости и да скапват положителния тип на градината и да унищожат продукцията основана с доста труд и внимание.
Най-лесният метод е да пръскаме постоянно с препарати, само че постоянно има и различен метод да се оправим с нашествието от вредители, намалявайки потреблението на нездравословни химикали.
За тези от вас, които обичат натуралното и био земеделие сме подготвили няколко хрумвания по какъв начин може да прогоните нездравословните инсекти благодарение на билки и подправки. Е, няма да може да се справите с всички рискове, които грозят вашата обичана градина, само че доста ще намалите потреблението на нездравословни съставки и препарати, влияещи върху усета на реколтата ви.
Ако посеете босилек сред редовете от домати, някои от типовете гъсеници, няма да смеят да припарят до аления зарзават или плод ли беше?

Да може би не знаете, само че ботаниците дефинират домата като плод, само че съгласно готварството, той спада към зеленчуците.
Ментата също е добре да е покрай доматите. Освен че от мента можем да си създадем освежаваща напитка през лятото или чай през зимата, тя доста дейно се оправя с пеперуди и нашествия от мравки.
Копърът, като се изключи че може да употребявате като фалшификация, той ще изгони огромна част от вредителите по зелето и патладжана.
Риганът е билка, която ни оказва помощ при настинка и намалява кръвното. Тя е и повсеместен репелент. Така че можем да го сложим във всяка една част на градината.

Най-важните подправки лекари в био градината:
Босилекът, прочут още като „ царска билка “ ще отбрани аспержите от бръмбарите, които им вредят.
Мащерка може да разположите наоколо до салатките, зелето и карфиола, с цел да ги предпазите от пеперудите.
Розмаринът е от фамилията на ментата и мащерката и сполучливо гони от насажденията, пеперуди и мушички обичащи да унищожават морковите и боба.
Магданозът, като се изключи че освежава дъха и е обичана фалшификация на доста хора, може да защищити от инсекти морковите, доматите, царевицата, аспержите и други типове потребни растения във вашата градина.
Непременно си ги отгледайте и няма да съжалявате.
Инфо: 1001idei

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР