Едни деца бяха особено горди с майките си този уикенд.

...
Едни деца бяха особено горди с майките си този уикенд.
Коментари Харесай

Женско бягане! Да, имахме нужда от това

Едни деца бяха изключително горди с майките си този уикенд. И още по-важното - едни дами бяха същински горди със себе си! При това - напълно справедливо. 

В съботната заран на първия същински летен уикенд тази година София се разсъни, преоблечена в оранжево и оцветена от ентусиазма на над 500-те участнички в третото издание на BIODERMA Women’s Run. Състезанието е първата у нас самодейност за напълно дамско тичане, която се осъществя от BIODERMA и Спортен клуб " Бегач "  от 2019 година насам. Събитието се организира под патронажа на посланика на Франция в България, Нейно Превъзходителство госпожа Флоранс Робин, която персонално приветства и пожела триумф на участничките минути преди старта. 

Това лято маратонът предизвика дамите с цели 5 категории по ново предизвикателно трасе, включващо съществени артерии в центъра – ул. Фритьоф Нансен, булевардите Патриарх Евтимий и Витоша, парка зад Музей " Земята и хората ". Участниците в категорията " Мама и аз " се състезаваха по познатото от предходните две издания трасе – от моста на НДК към парка зад Музей " Земята и хората "  и назад.

В най-предизвикателната категория – 5 километра за експедитивност, победа завоюва Милица Мирчева с резултат 16:49.

Подгласничките ѝ Петя Зафирова и Павлина Драгнева приключиха с резултат надлежно с 21:07 и 22:06. Дистанцията от 3 километра покори Маринела Цекова с 12:01, следвана от Тоня Тонева с 12:17 и Ния Йотова с 12:25. Ния Йотова означи и втори триумф с първо място дружно със сина си Никола в отборната конкуренция " Мама и аз ", с време 14:21. Другите 2 най-бързи двойки в категорията бяха Диана Найденова и Стилиян с 15:34 и Силвия Петрова и Калина с 16:28. 



Новата TEEN Girls Run категория завоюва Даниела Николова на 14 година с време от 14:31, следвана от Тони Доковска със 17:50 и Йоана Пастармаджиева с 18:17. Специална премия на най-бързата госпожица връчи госпожа Ирина Петреску, аташе по културното съдействие с Франция, от името на Френски институт в България, които тази година поддържаха събитието. 



Модното жури Нели Митева и Александър Гергинов връчи наградата за " Най-оригинален костюм "  на Йоана Станчева и Богдан Павлов, състезаващи се в категория " Мама и аз ", а второто и третото място в " дефилето "  заеха Силвия Петрова и Анастасия Романова. Високият интерес и множеството атрактивни поръчки за поредна година дадоха опция на журито да дефинира и  четвърта премия – за Габриела Георгиева, и да предложи още изненади за креативен настроените участнички в идващото издание на надпреварата. 

Рекорден беше броят на регистрациите – тази година 543, с което уредниците покачиха доста резултатите си от миналите години и демонстрираха, че задачата на женското тичане и присъединяване в надпревари е допустима. От NAOS България и " Бегач "  коментираха, че за идващото издание са подготвени да подобрят достижението и да посрещнат на старта над 1000 участнички. 

Ангажиментът към самодейността на женското тичане е ангажимент и към благотворителната идея на събитието –  за четвърта поредна година BIODERMA подкрепя Сдружението " Деца с онкохематологични болести "  с акцията " Заедно сме в учебно заведение без граници ", за която се подаряват 20% от събраните средства от регистрации в събитието. 

 
Момичета, на старта! Задава се третото напълно женско тичане
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР