Едни човек е убит, а най-малко осем са ранени в

...
Едни човек е убит, а най-малко осем са ранени в
Коментари Харесай

Убит и 8 ранени в Ню Йорк, след като мъж с камионетка се вряза в пешеходци - Свят

Едни човек е погубен, а минимум осем са ранени в Ню Йорк, откакто мъж с камионетка се вряза в хора на разнообразни места в мегаполиса, съобщи Асошиейтед прес. Към момента местните власти изключват терористични претекстове за офанзивата.

Случаите са от Бруклин. Шофьор на наета камионетка отказал да спре и блъснал няколко души. Последвало гонене с полицията, при което мъжът ударил още няколко души, след това е арестуван.

Двама от ранените са в сериозно положение. Сред ранените имало и един служител на реда. Блъснатите от автомобила са на възраст от 30 до 66 години. Всички са мъже. 

44-годишният мъж, който беше погубен, е получил пострадване на главата, когато е бил блъснат от камиона към половин час откакто удари първата жертва, се споделя в изказване на полицейското ръководство.

От ранените трима са се придвижвали на велосипед, а двама с електрически тротинетки.

Хаосът продължи 48 минути, отбелязва АП. 

Към момента полицията не оповестява нищо за самоличността на причинителя на нападенията, а единствено споделя, че той е бил задържан. Според локални медии водачът е към 60-годишен и е от азиатски генезис. Той е бил прочут на полицейските, правосъдните и здравните управляващи в щата Невада.

30-годишният наследник на шофьора каза пред Асошиейтед прес, че татко му е с психологично заболяване и до неотдавна е живял в Лас Вегас, където е бил наказан и е излежал присъда за голям брой актове на принуждение. 62-годишният мъж даже намушкал брат си. 

" Много постоянно той избира да пропусне медикаментите си и да направи нещо сходно ", обясни синът на арестувания и добави,че това не е първият път, когато татко му е задържан.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР