Едната от проверките е свързана с разкритията на шефа на

...
Едната от проверките е свързана с разкритията на шефа на
Коментари Харесай

Прокуратурата се прави на „ударена“ и тупа топката за две проверки срещу Бойко Борисов

Едната от инспекциите е обвързвана с разкритията на шефа на Министерство на вътрешните работи Бойко Рашков, че министър председателят е притискал очевидец против негов министър, като го е заплашил, че в случай че не отдръпна показанията си, дадени пред съда, „ жена му и децата му няма да схванат дали не ядат неговото месо “. След това въпросният човек фактически се е отказал от думите си.

Оказва се, че Софийска градска прокуратура, която е водила въпросното дело, отхвърля да даде на проверяващите от ГДНП събраните досега доказателства по случая. В писмо от предходната седмица прокуратурата е трансферирала горещия картоф на друго място, като е уведомила полицията, че делото към този момент не е при нея и се намира във Върховна касационна прокуратура. За никого не е ясно за какво материалите се изпратени там. Ченгета споделиха, че от държанието на държавното обвиняване им излиза наяве, че то няма никакво желание да спомага за изясняване на обективната истина. Нещо повече, уверени са, че до момента в който основен прокурор е Иван Гешев, обстановката ще е все същата и няма да се разбере дали Бойко Борисов е направил закононарушение или не.

Припомняме ви, че по случая водачът на ГЕРБ беше привикан на разпит в ГДНП. Там той е дал пояснение и по различен доста сензитивен проблем. Става дума за сигнали на родители по отношение на напън от страна на експремиера Борисов към техните девойки. Едното от тях е тенисистката Сесил Каратанчева. Още преди 9 години татко й Радослав Каратанчев разгласи обществено, че щерка му е получила неприлични есемеси от Борисов и то когато е била малолетна. За да е безапелационен, той сподели и наличието на въпросните известия. Самата Сесил Каратанчева сподели, че не е била единствената малолетна тенисистка, която е била подлагана на тормоз от експремиера. За това не е изненада, че другият сигнал против него в ГДНП е еднакъв с този на Каратанчев, допълниха източниците ни.

Те признаха, че служителите на реда, ангажирани със случая, не получават грам подпомагане от страна на държавното обвиняване за изясняване на скандалния случай. Освен това

има данни, че хората, които е трябвало да дадат показания, са били подложени на напън, тъй че да бъдат сплашени и да не опишат какво знаят.

че прокуратурата саботира инспекцията, която се прави в Академията на Министерство на вътрешните работи по отношение на дипломата на основния прокурор Иван Гешев. Миналият петък двама прокурори са се явили във висшето учебно заведение при ректора и са го привикали на разпит за през днешния ден - понеделник. Държавните обвинители са се задействали по трудове на близката до прокуратурата и някогашните ръководещи организация ПИК за това, че се унищожават и фалшифицират документи на хората от випуска на Гешев. Висш съдебен съвет пък не е разрешил проверяващите да погледнат документите, свързани с образованието в кадровото досие на Гешев.

За околните връзки сред Борисов и Гешев свидетелства един от публикуваните диалози с гласа на някогашния министър-председател. В него Борисов се обръща към обвинител № 1 с „ брат ми “. В диалога той споделя: „ Гешев вика – „ Аз обичам да се вършим на вманиачен, но вие, господин министър председател, се вършиме доста успешно”. Не, бе, крещя, брат ми – елементарен съм и ми е елементарно. То е кофти да си комплициран “.

Екип на Фрог нюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР