Една значителна част от симпатизантите на ``Демократична България`` държат страната

...
Една значителна част от симпатизантите на ``Демократична България`` държат страната
Коментари Харесай

Радан Кънев: България няма как да ратифицира Истанбулската конвенция

Една забележителна част от симпатизантите на ``Демократична България`` държат страната ни да бъде част от Истанбулската спогодба, тъй като по тематиката има едно доста високо равнище на сензитивност, а и настрана тематиката за човешките права е значима за нашите гласоподаватели. Това съобщи евродепутатът от ``Демократична България`` Радан Кънев в предаването ``Още от деня`` по Българска национална телевизия, съобщи вести.бг.

Радан Кънев разкри, че е дал своя вот ``въздържал се`` за Истанбулската спогодба поради решението на Конституционния съд.

,,България няма по какъв начин да ратифицира Истанбулската спогодба, тъй като тя е оповестена за противоконституционна, в противоположен случай това би означавало да делегитимираме Конституционния съд като висша институция``, изясни евродепутатът и добави, че Конституционният съд е бил спирачка пред доста други рискови за обществото решения.

,,Конституцията е над всичко. Колкото и да ни се желае да я трансформират, това е настоящата българска конституция``, отбеляза Радан Кънев.

Относно оставката на обществения министър Бисер Петков евродепутатът уточни, че е ``време на този пост да застане виновен политик``.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` реклама
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР