Една вдъхновяваща история - да намериш 140 000 лева и

...
Една вдъхновяваща история - да намериш 140 000 лева и
Коментари Харесай

Да направиш добро: Владимир намери 140 хиляди лв., издири собствениците и ги върна

Една вдъхновяваща история - да намериш 140 000 лв. и да ги върнеш на притежателя им. Звучи необикновено, само че не й за Владимир Симеонов. Младият мъж намира 70 хиляди евро. Сума, която би изкушила съвсем всеки.

Владимир освен не се изкушава, само че съумява да открие притежателите и да им върне изгубената сума, съобщи Нова телевизия.„ Направил си положително без мен”. С тези думи Виктория се обръща към татко си, когато схваща, че е намерил и върнал 70 000 евро.На парите се натъкнал, до момента в който се разхождал пред новострояща се постройка. Били в несесер. Дори за момент не помисля да задържи сумата.

„ Това, което направих, е нещо обикновено – не виждам вид, в който да ги прибера, да се покровителствам, да ги скрия. Единственият вид е да ги върна”, безапелационен е добродетелят.

На хипотетичния въпрос какво би направил със 140 хиляди лв., той дава отговор, че сигурно щял да ги раздаде. „ Това е най-голямата облага – да окажеш помощ на някого, да му подадеш ръка”, счита Владимир. Дава публичност за случилото се, като написа пост в обществените мрежи. Прави опити да стигне до притежателите на средствата посредством служащите на строителния обект, на който ги намира.

На същия градеж среща и стара жена. „ Попитах я: С нещо мога ли да ви оказа помощ?, при което нейните думи бяха: „ Не, ние си изгубихме живота”. На базата на тези думи започнах да навързвам нещата, само че нищо не казвам”, спомня си Владимир.

Така пред постройката на полицейското ръководство един млад мъж връща живота на старата двойка. Връща им спестените пари. На това учи и щерка си, по тази причина я води в домове за деца без родители, на които дружно оказват помощ.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР