Една уникална идея в поредната година с пандемия от Ковид-19,

...
Една уникална идея в поредната година с пандемия от Ковид-19,
Коментари Харесай

"Животът е по-силен" – призовава зографът Диан Костов

Една неповторима концепция в следващата година с пандемия от Ковид-19, анонсираме я със зографа  Диан Костов.

Той разказва за иконата " Света Богородица- Закрилница " и детските портерти, с покана към младите родители да се включат в плана " Животът е по-силен ".

Всички, които са станали родители, баби и дядовци, са поканени да се включат. Снимките на младия, зараждащ се живот, ще се трансфорат в универсални знаци на вярата до Коледа.

Диан Костов написа: " Ще се радваме, в случай че детските лица украсят инсталацията, като на фрагментите може да участват околните и родителите или да съставляват дребни ръчички, стъпка от краче, ехографска фотография, две дребни чорапчета — творчеството на мама и баща е провокирана. Снимките могат да се изпращат на [email protected] във допустимо най-висока резолюция, с цел да бъде непокътнато качеството им при печата. "

„ През последната година и половина животът ни се промени доста. Преминахме през страхове, разочарования, раздели. Сбогувахме се с обичани хора. Нападахме се, разединявахме се при всяка комфортна опция. Имаше малко примирение, само че пък доста звук от всички и по всевъзможни въпроси. “, сподели още Диан Костов.

Той е български художник и иконописец, приключил иконография във Великотърновския университет " Св. Кирил и Методий ". Като създател той се стреми да избяга от одобрените способи за показване на иконните изображения и влага в тях знаци от времето, в което живеем. 

Самият той споделя, че „ пред актуалния зограф има два пътя – единият е да прави копия и да бъде майстор, другият е да се пробва да развива това изкуство и да бъде създател “. 

Освен голям брой изложения в България и света, художникът изографисва и редица църкви. Изписал е Св. Николай в Обрадовския манастир, Св.Георги в Пловдив, Св. Георги в Дупница, Св. Константин и Елена в Костинброд. Творбите му са излагани в международни галерии и са владеене на колекционери от Европа, Съединени американски щати и Япония. През 2019 година Диан Костов е селектиран всред стотици претенденти за присъединяване в XII - Световно Биенале за съвременно изкуство – Флоренция със своята апаратура „ Кой си ти? “.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР