Една трета от всички нарушения, установени по Оперативната програма Иновации

...
Една трета от всички нарушения, установени по Оперативната програма Иновации
Коментари Харесай

В Северозападна България: 1/3 от нарушенията по ОП "Иновации и конкурентоспособност"

Една трета от всички нарушавания, открити по Оперативната стратегия " Иновации и конкурентоспособност " за миналия програмен интервал, са в Северозападна България.

Регионът беше предпочитан в плановете за икономическо възобновяване в интервала 2014-2020 година. Установените нарушавания са на стойност 24 млн. лв..

От 930 плана, осъществени в Северозападния район, са открити 94 нарушавания, най-често при провеждането на публичните поръчки , заяви служебният министър на стопанската система Даниела Везиева:

" Искам да кажа, че са неприемливи практиките, които установяваме в разбора. Фирми, които записват, че работят софтуери в Северозападен регион, а в действителност по трудовите контракти работещите са на други места. Това е единият от аспектите, и другият е обвързван с планове за създаване и внедряване на нововъведения в предприятия, т.е. закупуване и създаване на софтуери. Също огромна част от тях все още не са към този момент факт в Северозападен регион ".

Държавата се пробва да подкрепи бизнес средата посредством грантовите схеми, само че е значимо да се вижда резултата , споделя още министър Везиева и уточни, че образецът от Северозапада не е подобен:

" Косвените резултати, които търсехме, приоритизирайки Северозападен регион, в действителност не ги отчитаме. Нито се е подобрила виталната среда в този регион, нито е намаляла вътрешната миграция “.

Затова ограниченията по контрола ще бъдат затегнати, сподели още министърът на стопанската система.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР