Една трета от гърците не отварят и една книга за

...
Една трета от гърците не отварят и една книга за
Коментари Харесай

Една трета от гърците не отварят и една книга за цяла година

Една трета от гърците не отварят и една книга за цяла година, други 34% четат от една до четири книги годишно, а останалите четат повече от пет книги годишно. Това сочи изследване на гръцката Организация за групово ръководство на литературни творби (OSDEL). Това е първото изследване от 12 години насам, като последното беше извършено от гръцкия Национален център на книгата (EKEBI) през 2009 година.

Директорът на OSDEL, Йоргандреас Занос, който показа резултатите на изследването на 19-ия интернационален панаир на книгата в Солун, уточни, че гръцката литература е най-предпочитаната от читателите, следвана от задграничната литература, престъпната литература, логиката на психиката и обществените науки. Интересът към престъпната литература измежду читателите се е нараснал в последните години, съобщи Българска телеграфна агенция.

През пандемията на COVID-19 44% от популацията чете повече, само че това визира най-вече систематичните читатели, т.е. тези, които към този момент четат постоянно. 45% от участниците не престават да четат колкото преди, а 11% понижават времето си за четене.

Проучването демонстрира, че най-хубавият метод за рекомендация на книга е " от уста на уста ", като 50% от читателите споделят, че се осведомят за нови книги от другари и познати. В групата на 16-24-годишните този % нараства до 64%. Вторият източник на информация за гръцките читатели са книжарниците.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР