Една трета от депутатите в партия “Възраждане”, която на 12

...
Една трета от депутатите в партия “Възраждане”, която на 12
Коментари Харесай

Депутат от Възраждане: Докато нямам опрян пистолет, няма да се ваксинирам. Оказа се обаче, че е с поставена Янсен

Една трета от депутатите в партия “Възраждане”, която на 12 декември провежда митинг против въвеждането на “зелен сертификат” за влизане в Народното събрание, са имунизирани против Covid-19, откри инспекция на бТВ. Секретарят на партията Николай Дренчев непосредствено декларира пред медиата, че не би предложил на никой да се имунизира и прибавя: “както споделя доцент Мангъров – до момента в който нямам опрян револвер в челото, няма да се ваксинирам” . Оказва се обаче, че Дренчев е имунизиран на 19 август с еднодозовата ваксина на “Янсен”.

Преди да бъде оголен Дренчев даже дефинира имунизациите като “чудовищен социално-икономически експеримент”.

“Ваксините научно почтено и честно не дават отговор на определението за ваксина. В момента приказваме за един колосален социално-инженерен опит, в който здравето на народа е заложено на картата на една социално-инженерна геополитическа игра. Това е моето мнение, само че и на групата. Както споделя доцент Мангъров – до момента в който нямам опрян револвер в челото, няма да се имунизирам. За всички ваксини, които са създадени в последното десетилетие и не са минали дълъг развой на преправка, не бих предложил на никого да си поставя. Но това, отново споделям, е негово персонално решение”, споделя той.

След пряк въпрос, че самият той има документ, в който написа, че на 19 август си е сложили ваксина " Янсен ", той дава отговор:
“Това значи, че мога да предпочитам за себе си и не мога да предлагам никому безстопанствен избор”.

Депутатът Иво Русчев също признава, че има “зелен сертификат” и че е имунизиран.

Ваксиниран ли сте, или сте преболедувал? , пита журналистът Мария Цънцарова.

Ваксиниран съм.

Кога?

Лятото. 8-ми месец. Вижте тук битката сега не е за имунизирани и неимунизирани. Ние не се борим за това. Ние се борим за правата на хората. Аз съм направил своя избор и съм се ваксинирал.

Разговорът с имунизирания народен представител Иво Русчев е пресечен от ПР-а на партията Йовка Димитрова.

Стоян Таслаков от “Възраждане” също споделя пред бТВ, че е имунизиран. На въпрос по какъв начин е взел това решение, той дава отговор - малко под напън от фамилията.

" Имам възрастен дядо, първото, което е на 94 години. Живял съм 6 години във Англия, приказвал съм със експерти. Дълго време съм се колебал да се имунизирам, само че в последна сметка под напън и на фамилията ми, взех това решение. Не съм се съобразявал с позицията на партията, това си е моя персонална позиция. Във " Възраждане “ имаме разнообразни хора с разнообразни виждания”, споделя той.

На въпроса към Таслаков какво споделят за имунизациите експертите, с които се е съветвал той дава отговор: " Ами какво да кажат, че е добре… добре е да се защищават възрастните хора ".

Журналистът Мария Цънцарова го пита, а какво споделя на водача си Костадин Костадинов и неговата теза, че имунизациите са пробна течност?
" Коментирали сме го тоя въпрос. Всеки има право на мнение във „ Възраждане “, дава отговор той.

Няколко минути по-късно националният представител се връща с конкретизиране: “Бих желал единствено да уточня, че митингът е против зеления документ, а не против ваксинацията”.

Той твърди, че хора и със зелен документ ще се включат н митинга.

“Да, просто ми го изкараха след имунизация, не че го желая. Аз не желая ваксинация… зелен документ, извинявайте”, изяснява той очевидно обезпокоен и комплициран.

Тоест, вие желаете да има имунизация, само че не желаете да има наложителен зелен документ?, пита Мария Цънцарова.

" Не, аз ви обясних, че се имунизирах малко по насила от фамилията ми и автоматизирано получих зелен документ. Не, че го желая. Не, че желая да се употребява в България. Разбирате ли? "

На въпрос употребява ли го, той дава отговор - " Не съм го употребил досега. Не ми се е налагало на никое място, тъй като имам вяра, че е дискриминационен и не е редно да го употребявам, тъй че не бих желал да го употребявам и тук в Народното събрание. Благодаря! "

В групата има и четвърти имунизиран. Той е доведен за изявление от другите имунизирани и ПР-а на партията Йовка Димитрова. Това се оказва депутатът Даниел Петров.

На въпрос за какво го е направил откакто водачът на партия " Възраждане “ споделя, че имунизациите са пробна течност, Петров декларира, че би трябвало да бъде персоналният избор на всеки един човек.

А смятате ли, че е прав Костадин Костадинов?, пита Цънцарова.

" Ми, към този момент да ", дава отговор той.

Тоест, вие сте взели участие в опит?
Мога да кажа и да, и не.

Защо, обяснете ми?

Не мога да ви обясня госпожо.

Какви ви затруднява? Вие сте взели осведомено решение за себе си.
Просто това е моят персонален избор.

А за какво го направихте? С каква цел си поставихте имунизацията?

За персонална сигурност. Тогава това беше моето мнение.

А вие по кое време я поставихте?

Не мога да си спомня, коя дата. Юли.

Точно сред изборите. Вие протестирате против зеления документ.

Точно по този начин.

Но си имате зелен документ и си го ползвате.

Ние не го употребяваме.

Не ходите в огромните магазини, не ходите в…?

Не вървим. Не.

В Народното събрание ще го ползвате ли?

В последна сметка, от " Възраждане " документално са удостоверили пред бТВ, че четирима техни народни представители са имунизирани и имат зелени документи. Двама са преболедували, само че нямали документа и сега един техен сътрудник е под карантина.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР