Една трета от австрийците вярват, че евреите са се опитали

...
Една трета от австрийците вярват, че евреите са се опитали
Коментари Харесай

Антисемитизмът в Австрия расте и идва "от центъра на обществото", твърди доклад

Една трета от австрийците имат вяра, че евреите са се пробвали да се " възползват " от това, че са били преследвани и избивани по време на нацизма, като антисемитизмът идва " от центъра на австрийското общество ", разкрива във вторник.

Националният съвет на Австрия показа през днешния ден третото му издание, поръчано от Народното събрание и направено от Института за емпирични обществени проучвания (Ifes).

Делът на смятащите, че евреите " се възползват " от нещастието на Холокоста, е още по-голям при хората под 25 години, където доближава една четвърт.. Това разбиране е още по-разпространено измежду участниците в изследването, говорещи турски и арабски - там то е споделяно от повече от половината от тях.

Подобно е ситуацията и с другите тайни легенди. Например, над една трета от страната има вяра, че евреите преобладават в интернационалния бизнес. В мигрантските среди тази група е болшинство, като тук доста по-високо е утвърждението за изказвания като " Евреите имат прекомерно огромно въздействие в Австрия " (47 процента) или " Еврейските елити в интернационалните корпорации постоянно стоят зад настоящите нараствания на цените " (43 процента).

" Антисемитизмът не е феномен на политическите периферии, а идва от центъра на обществото ", сподели ръководителят на Националния съвет Волфганг Соботка (от Австриската национална партия), до момента в който представяше резултатите от отчета във вторник сутринта. " На периферията става видимо; до момента в който на десните околности го виждаме от години и десетилетия; на левите периферии не сме обръщали внимание отдавна. Сега го виждаме доста ясно като антиизраелизъм и антиционизъм. В третата форма го виждаме измежду тези, които са пристигнали при нас по миграционни аргументи, тъй като идват от страни, където има антисемитизъм или антиеврейски настройки ", добави той.
Докладът заключава, че групата с мигрантско минало " непрекъснато демонстрира доста по-силно антисемитско отношение, в сравнение с австрийското население като цяло ". Но " австрийското население като цяло " също показа тревожни възгледи.

Ето няколко образеца за това:
Президентът на Австрийската еврейска общественост Оскар Дойч сподели, че резултатите са стряскащи, само че не и изненадващи и че значим детайл в актуалното изследване е превръщането на антисемитизма във забележим. Той добави, че " фактът, че една трета от австрийците считат, че евреите се пробват да се възползват от нацистката ера, е насмешка. Преди всичко това демонстрира, че е належащо по-добро обучение - обучение за Шоа и обучение за това какво съставлява юдаизмът. "

Преди година Собокта сподели пред изрелския вестник " Джерузалем пост ", че Австрия би трябвало да подражава на това по какъв начин Германия се е поучила от Холокоста и по какъв начин се бори с антисемитизма. " Имаме доста да научим от германците, когато става въпрос за владение на нашата история и предприемане на дейности ", сподели той. Соботка преди политическата си кариера е бил преподавател и музикален диригент.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР