Една от звездите на Борусия Дортмунд - Карим Адейеми, ще

...
Една от звездите на Борусия Дортмунд - Карим Адейеми, ще
Коментари Харесай

Звезда на Борусия Дортмунд се изправя срещу България

Една от звездите на Борусия Дортмунд - Карим Адейеми, ще се изправи против младежкия народен тим на България. Офазивният футболист получи повиквателна от селекционера на младежите на Германия Антонио Ди Салво за идната евроквалификация. Срещата ще се организира на 13 октомври, петък, от 19:15 часа. 

Бундестима трябваше да гостува на Израел в Петах Тиква четири дни по-късно, само че срещата бе отсрочена поради войната в страната. 

Адейеми се завръща в младежкия народен тим, за който игра за последно на Европейското състезание през 2021 година. Оттогава той записа четири участия за представителния тим на Германия, като попадна и в състава за Мондиал 2022. 

" В тясна връзка сме с Юлиан Нагелсман и Борусия Дортмунд и взехме решение да повикаме Карим при младежите. Той не се поколеба нито за секунда и видя опцията да добие игрова процедура и самочувствие при нас. Нашата цел е той да способства с положително показване за нашите триумфи и допустимо най-скоро да играе съществена роля в Борусия Дортмунд и представителния тим ", съобщи селекционерът Ди Салво. 

Специалистът още веднъж ще може да разчита на вратаря Ноа Атуболу (Фрайбург), Мартон Дардай (Херта) и Лука Нетц (Борусия Мьюнхенгладба). Тримата се завръщат в тима, откакто за последно играха за младежкия тим на Европейското състезание това лято. 

Нови имена в състава са Юлиан Айчбергер (Халешер) и Леандро Моргала (Залцбург). В състава е и различен футболист на Борусия Дортмунд - Юсуфа Мукоко. 

Заради травми отпаднаха Линус Гехтер (Херта), Ерик Мартел и Ян Тийлман (Кьолн) и Нелсон Вайпер (Майнц 05). Николо Трезолди от Хановер към този момент е възобновен от контузията си, само че е изостанал с подготовката. 

" Очаква ни сложен мач. България започва чудесно квалификациите с четири точки от два мача ", сподели още Ди Салво. 

Германия започва квалификациите с победа с 3:0 като посетител над Косово. 
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР