Една от водещите спедиторски и транспортни компании Мерск (AP Møller-Maersk)

...
Една от водещите спедиторски и транспортни компании Мерск (AP Møller-Maersk)
Коментари Харесай

Водеща спедиторска компания прогнозира продължително и дълбоко свиване на световната търговия

Една от водещите спедиторски и транспортни компании " Мерск " (AP Møller-Maersk) предизвести, че компаниите не престават да понижават складовите си ресурси, което кара втората по величина компания за контейнерни транспорти в света да предвижда по-дълго и по-дълбоко стесняване на международната търговия, оповестяват Ройтерс и " Файненшъл таймс ", представени от БНР.

Датската група за мореплаване и логистика съобщи, че търсенето на контейнери в международен мащаб ще спадне с 1 до 4% тази година при предходна прогноза в диапазона сред спад с 2,5% до покачване с 0,5 %.

" Мерск " транспортира артикули за търговци на дребно и потребителски компании като Walmart, Nike и Unilever и се преглежда като значим барометър за световното икономическо и корпоративно здраве.

Изпълнителният шеф на компанията Винсент Клерк сподели, че не вижда признаци, че намаляването на запасите, което ограничи международната комерсиална интензивност, ще завърши тази година.

" Очаквахме клиентите да понижат складовите си ресурси към средата на годината, само че към този момент не виждаме признаци това да се случи. Може да се случи при започване на идната година ", уточни Клерк на брифинг за медиите.

" Следователно нарастването на размерите, което чакахме през втората половина на годината, няма да се случи ", уточни той и предвижда, че намаляването на запасите ще отнеме повече време в Съединени американски щати, в сравнение с в други райони.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР