Една от водещите медии в Словакия – topky.sk“, твърди, че

...
Една от водещите медии в Словакия – topky.sk“, твърди, че
Коментари Харесай

Ровят под титлата в Словакия

Една от водещите медии в Словакия – „ topky.sk “, твърди, че полицията проверява дали „ Спартак “ (Търнава) не е взел участие в черно тото по пътя си към шампионската купа. Сайтът е прочут също като доближен до два от футболните грандове в страната и това не изключва детайл на вендета към станалия за първи път отличник недодялан отбор. Любопитно е, че треньорът, извел „ Спартак “ до златото, е Нестор Ел Маестро, считан за сигурен нов ментор на ЦСКА.

Според изтеклата от следствието неофициална информация всичко се е предписание по поръчка на авторитетен човек, който няма роля в първенеца на Словакия.

За въпросното лице се твърди, че е имал среща с състезател на „ Ружомберок “ преди мач против „ Спартак “ (Търнава), приключил 0:0. На футболиста са препоръчани 5000 евро с съответни задачи за мача. Въпросният състезател, който към този момент е дал показания, отказал офертата.

Макар, че никой още не е коментирал публично самоличността на обвинените в корупционната скица, медията разпознава най-малко единият от хипотетичната мрежа. Това е някогашният футболен функционер и притежател на несъществуващия към този момент клуб „ Сенец “ Даниел Бартко.

„ Тогава Търнава имаше девет точки преднина в шампионата – сподели той. – Защо ще им е някой да въздейства върху мачовете? Пълни нелепости! Освен това, аз и Търнава нямаме нищо общо, там даже не ме харесват. “

Медията напомня, че през последния месец „ Спартак “ има единствено 2 победи в шампионата, като в тях са показани цели 4 червени картона още през първата част. Три за съперниците и единствено един за „ червено-черните “. Кръг, откакто към този момент става първенец, тимът на Ел Маестро губи пагубно с 0:6 от четвъртия „ Жилина “.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР