Една от трите българки, намерили място в третото издание на

...
Една от трите българки, намерили място в третото издание на
Коментари Харесай

Българка, възпитаничка на АУБ, е в класацията „30 под 30“ на ФОРБС за Европа

Една от трите българки, намерили място в третото издание на европейската ранглиста „30 под 30“ на списание Forbes, е възпитаничката на Американския университет в България Росица Заимова, похвалиха се от висшето школо.

Институцията, която поддържа отлични контакти със приключилите си ученици и следи тяхната професионална реализация, се гордее извънредно с достижението на 29-годишната дама, класирана измежду най-хубавите 300 млади водачи от 34 страни в Европа. Това са изобретатели и бизнесмени, разграничени в 10 категории, като Росица е в категория обществено предприемачество.

Тя сега живее и работи в Белгия, само че се е дипломирала тук, в АУБ през 2011г. с две специалности – „ Бизнес администрация “ и „ Икономика “. В профила ѝ в уеб страницата на университета тя споделя мнението си за университета:

“В АУБ срещаш хора, които остават в живота ти вечно. Дали е поради сходния нрав на хората там, или поради специфичната атмосфера, или пък и двете – само че там се основават дълготрайни връзки. АУБ ме направи и любопитна за това какво има отвън моите хоризонти и ми даде основата и куража да преследвам опциите, които виждам “.

„Росица Заимова е съосновател и сътрудник в компанията Dalberg Data Insights, която създава принадлежности за интерпретиране на данни, посредством които се вземат решение значими обществени проблеми в региона на интернационалното развиване, филантропичните действия и общественото влияние. Предимството им е в това, че имат достъп до непублични данни, което се оказва от основно значение при даването на подробни разбори към неправителствени организации при провокации като трусове или инфекциозни огнища“, пишат от Forbes.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР