Една от спортните надежди на Община Симитли – Иван Благоев

...
Една от спортните надежди на Община Симитли – Иван Благоев
Коментари Харесай

Иван Благоев от Полена с бронз от Четвъртите световни игри на номадите

Една от спортните очаквания на Община Симитли – Иван Благоев от село Полена, се върна с бронзов орден от Четвъртите международни игри на номадите, които се организираха от 28 септември до 2 октомври в Бурса, Турция.

Сред извънредно мощна конкуренция, нашето момче имаше четири срещи, в три, от които, приключи с победа, което му донесе бронзовия орден.

В първите си две срещи, Иван надделя съперниците си от Холандия - натурализира иранец и туркменистанец, като се класира за полуфинал, в който загуби от домакина от Турция.

Последният дуел за Благоев бе противоречивата среща за трето и четвърто място със играч от Азербайджан, от която той си потегли като победител и трети в света.

Въпреки обстоятелството, че всички съперници, с които Иван Благоев се срещна, бяха с 20 - 30 кг по - тежки, волята за триумф и техниката, които има, му осигуриха орден.

Българското присъединяване не стопира до тук. Атанас Колев в категория до 80 кг също съумя да завоюва бронз в стила Алиш. Достойно присъединяване направи и Стилян Иванов, който се класира на пето място в същия жанр.

Четвъртите международни игри на номадите, които се организират в квартал Изник в Бурса, се организираха с присъединяване на над 2 000 спортисти от 102 страни. Зоната на събитието беше посетена от стотици хиляди локални и задгранични участници и аудитория.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР