Една от причините за високата COVID смъртност у нас е

...
Една от причините за високата COVID смъртност у нас е
Коментари Харесай

Георги Попов: Една от причините за COVID смъртността у нас е недостатъчния ресурс в болниците

Една от аргументите за високата Коронавирус смъртност у нас е незадоволителният запас в лечебните заведения “, сподели проф. Георги Попов, специалист по инфекциозни заболявания в УМБАЛ „ Софиямед “ в София и началник на коронавирусното звено. Той добавя, че аргументите са сложни. Тривиално е да се отговори, че в България популацията е застаряващо. Отговорът се състои в това, че и за момента не си е напълно отпътувал „ Делта “ разновидността, както и кадровият недостиг в лечебните заведения, счита Попов.



В Коронавирус отделенията работят най-вече младежи, специализанти. Възрастните се отдръпнаха от работата в тези звена, най-малко при започване на пандемията. Те управляват на назад във времето лекуването, само че потребността от експерт на място е доста значима, изключително в случай че пациент се утежни, сподели Попов.

На въпрос дали има обединен протокол за лекуване на заболели от ковид у нас, Попов разяснява, че има, само че той е целесъобразен, а не наложителен, защото „ няма храброст да се наложи обединен метод за лекуване за всички лечебни заведения в страната “.

От опита на проф. Попов най-успешно е лекуването с моноклонални антитела, като по думите му пациентите си отиват на процедура здрави след 1 час лекуване. Вирусът се обезврежда. От опита ми с такива 50 лекувани заболели, никой от тях не постъпи в болничното заведение, няма нито един смъртен случай, сподели още Попов.

На въпрос дали си отива пандемията, проф. Попов разяснява, че има данни за оптимизъм.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР