Една от основните причини за проблемите с водите у нас

...
Една от основните причини за проблемите с водите у нас
Коментари Харесай

Инж. Иван Иванов: Има възможности за инвестиции във водоснабдяването, но те не се използват

Една от главните аргументи за проблемите с водите у нас е неналичието на съгласуваност сред институциите, които дават отговор за водния бранш като цяло и съответно за отрасловото водоснабдяване и канализация. Това сподели в “Денят стартира ” инж. Иван Иванов - ръководител на Българската асоциация по водите.

Според него не обръщаме внимание на тематиката за водите - “чакаме да се появи проблем, с цел да го решаваме, а някои и не ги взема решение 30 години като в Омуртаг ”.

“Една от функциите на ВИК холдинга беше да основава опция да се централизират някои от решенията, да се привлекат повече експертни отзиви, да се търсят дълготрайни решения. До момента холдингът не се е потвърдил в тази тенденция ”, акцентира той.
Инж. Иванов напомни, че холдингът е основан през месец май 2020 година и е изхарчена дребна част от неговия капитал - 1 милиарда лв..

“Това е по този начин, тъй като има процедури, които би трябвало да бъдат спазвани, и те ненапълно затруднява потреблението на тези запаси. Аз не мога да упреквам хората в холдинга, че не раздават парите безпринципно, само че би трябвало да се види дали това е верния метод, с цел да се достави бранша с нужните средства ”, добави.
По думите му средства има има и по други стратегии и фондове.

“Има благоприятни условия за вложения, само че явно те не се употребяват задоволително ”, заключи инж. Иванов.

Вижте целия диалог във видеото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР