Една от новите звезди в Левски Филипе Нашименто успя да

...
Една от новите звезди в Левски Филипе Нашименто успя да
Коментари Харесай

Нашименто: Роси е човек на логиката, с него ще постигнем много

Една от новите звезди в Левски Филипе Нашименто съумя да остави положителни усещания при дебюта си със „ синия екип”. При успеха с 1:0 над Ботев Пловдив при подновяването на борбите в Първа лига португалецът, за който през зимата бяха платени 200 хиляди евро, бе определен за Играч на мача от читателите на GONG.BG.

Нашименто сподели трезва преценка и съобщи, че не е направил брилянтен мач, само че пък чака с неспокойствие да работи със старши треньора Делио Роси, с който е сигурен, че Левски го чакат триумфи.

„ Чувствам се доста добре в Левски, а също и в София. Обстановката ми подхожда. Всички в клуба се отнасят доста добре с мен, всички са доста благи – както чиновниците, по този начин и съотборниците. Чувствам се добре тук. Намирам сходства с Букурещ, въпреки че там трафикът е същински безпорядък. Храната тук е по-добра, уповавам се да открия някои красиви места”, сподели Нашименто за DIEMA SPORT.

„ Категорично е плюс, че Ривалдиньо пристигна дружно с мен от Динамо. С Афонсо пък се сънародници, което ужасно. Разбирам се с Рошу и Буш, контактуваме на румънски. Всички са доста симпатични, в действителност доста елементарно привикнах тук.”

„ Радващото е, че победихме, тъй като се изправихме против доста мощен съперник. Ботев играе нападателно, само че ние успяхме да вземем трите точки. По мое мнение, в случай че би трябвало самичък да си слага оценка, не бих споделил, че съм бил приказен. Справих се обичайно. Дадох най-хубавото от себе си. Що се касае до тима, би трябвало да сътворяваме повече благоприятни условия, да преобладаваме, само че това ще пристигна с времето. Мисля, че ще ставаме все по-добри. Имаме първокласен състав и работейки дружно, ще вдигнем равнището.”

„ Делио Роси е доста добър, а и е човек със мощно развита логичност. Говори с нас и ни споделя какво изисква. Можем да научим доста от него, само че да забележим какви триумфи можем да реализираме. Конкретно към мен той няма специфични условия, желае просто да се разпределям за тима.”

„ Аз персонално се усещам най-добре в средата на терена като „ осмица”, а не като №6 или №10. Искам да съм еднообразно потребен и в двете етапи на играта. Харесва ми да играя с топката, да провеждам офанзивите.”

„ Мисля, че равнището в Първа лига е положително. Разбира се, има 4-5 тима, които са пред останалите. Те закономерно са в топ 6. Лудогорец е доста първокласен тим, който има много опит в европа. ЦСКА също е мощен, само че ние сме Левски – имаме богата история и би трябвало да се противопоставим на тези противници и да гоним оценки. Да, разликата е огромна и би трябвало да чакаме неточности от тях. Не всичко е в ръцете ни. Ние сме фокусирани и в Купата, където ни следва дерби в полуфиналите. Засега караме малко по малко и се надяваме и Лудогорец, и ЦСКА да изгубят точки някъде.”

„ Бенфика е най-голямата школа в живота ми дотук. Научих извънредно доста там. Стига ти единствено да гледаш играчите. Условията се феноменални. Там работят най-хубавите треньори, притеглят се най-силните играчи. Радвам се, че съм имал опцията да се докосна до футболисти като Пабло Аймар, Оскар Кардосо, Родриго Морено, Анхел Ди Мария, Нико Гайтан… Само да си депозирам топката с тях е необикновено.”

„ Иначе започнах с футбола на 4-5 години. На 7 се реалокирах в школата на Бенфика. Така последователно съумях да стана професионален футболист, въпреки че никой в моето семейство не е бил подобен в предишното.”

„ Свободното време? Обичам да заставам в къщи, да чета книги и да играя на видеоигри. Любител съм на киното, само че тук още не съм ходил. Ще ми е малко мъчно с българските надписи, само че ще се опитам да чувам британския и да схвана всичко”, приключи Нашименто.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР