Една от най-влиятелните треньорки в историята на художествената гимнастика Албина

...
Една от най-влиятелните треньорки в историята на художествената гимнастика Албина
Коментари Харесай

Почина доайенката на художествената гимнастика - Албина Дерюгина

Една от най-влиятелните треньорки в историята на художествената гимнастика Албина Дерюгина е умряла на 92-годишна възраст, заяви Олимпийският комитет на Украйна. Заедно със своята щерка Ирина са едни от най-успешните треньорски дуети в историята на спорта, като и двете имат доста мощно въздействие в развиването на художествена гимнастика.

" Албина Дерюгина се причислява към художествената гимнастика в зората на раждането на спорта и се смята за създател на дисциплината в Украйна. Тя е упражнявала голям брой генерации гимнастички, които са печелили олимпийски, международни и европейски шампионати. Днес нейната гимнастички са известни по целия свят, а основата, която тя сложи, разрешава да се отглеждат нови гении в Украйна, запазвайки неповторимия жанр на украинската школа по художествена гимнастика ", написаха от олимпийския комитет на Украйна.

Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева излезе с покъртителен пост по отношение на новината за гибелта на Албина Дерюгина. 

" Починала е Албина Дерюгина - дълготраен основен треньор на Съюз на съветските социалистически републики и до 80 години основен треньор на Украйна! Велик треньор, постигнал всичко в спорта. Уникален възпитател, до който се допрях на 16-годишна възраст за няколко дни, имайки опция да следя тренировките и. Респектираща жена и персона, която до дъно отстояваше възгледите си за една мощна, само че красива художествена гимнастика. Жена, която имаше и ще има вечно уважението на международната художествена гимнастика. Албина Дерюгина има доста особено място в съзнанието и сърцето ми! Поклон, за всичко, което сътвори и завеща на художествената гимнастика! ", написа Раева в обществените мрежи.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР