Една от най-успешните волейболистки на Марица (Пловдив) Жана Тодорова се

...
Една от най-успешните волейболистки на Марица (Пловдив) Жана Тодорова се
Коментари Харесай

Жана Тодорова: Радвам се, че се завърнах у дома, искам да помогна за победи в ШЛ и нов златен дубъл

Една от най-успешните волейболистки на Марица (Пловдив) Жана Тодорова се завърна в клуба след двугодишно неявяване. Жана е единствената волейболистка на отбора със 7 следващи трофеи в шампионата. Ето какво съобщи Жана при завръщането си в клуба.
Прочетете още
– Жана, добре пристигнала още веднъж в Марица след съвсем две години. Как се чувстваш?

– Много съм щастлива, че след този сложен интервал за мен се завръщам в моя роден клуб. Тук имам доста положителни мемоари, няколко шампионски трофеи и имам доста хубави моменти в Марица.

– Как претърпя тази тежка травма, която те извади от игра за година?

– Както всеки минал през това нещо. Мислех, че ще бъде по-бързо възобновяване – 6 месеца, само че докторите споделиха от 9 до 12 месеца. Сега съм на 9-ия месец към края на всичко. По-трудното към този момент мина. Най-тежко бяха първите 2-3 месеца. Има още към месец, с цел да стартира пълноценни тренировки и занапред да навляза във волейболна форма, с цел да мога да оказа помощ на Марица.

– Има доста промени, откогато напусна. Интервюто организираме в новия състезателен ресторант на клуба. Как виждаш измененията? 

– Зала също е много друга, ресторанта е доста прекрасен. Самата подготвителна база се е подобрила доста. Това е и политиката на Марица и знам, че задачата е всяка идната година нещата да се усъвършенстват.

– Един любопитен факт ти си единствената волейболистка на Марица печелила 7 пъти подред шампионската купа. Какво значи за теб този връх и идва ли осмата?

– Наскоро разбрах за този връх. Мислех, че има и друга волейболистка със 7 следващи трофеи. От 15-годишна започнах с женския тим на Марица. За мен значи доста и ми носи задоволство, тъй като е реализирано с родния ми клуб. Бих желала да печеля още повече трофеи с Марица.

– Отново ще участваш в Шампионска лига с Марица. Имаш доста хубави моменти в груповата фаза на шампионата с клуба. Кой е най-любимият ти миг в шампионата?

– Най-любимият ми миг е влизането в групите на Шампионска лига, когато победихме съветския Енисей (Красноярск) от 0:2 гейма в Русия. Това е задачата на всеки професионален състезател да бъде измежду най-хубавите. Друг доста прекрасен миг е успеха над Динамо (Москва) също в Русия в групите на Шампионска лига.

– Да те върна на престоя ти в Украйна. Имаше също доста хубави моменти там.

– Престоят ми в Прометей (Днипро) в действителност беше доста сполучлив. Спечелихме всичко в Украйна – шампионата, Купата, Суперкупата, само че за жалост стартира войната и трябваше да се приберем. Успяхме да се класираме и за мачовете в Шампионска лига и всичко беше на доста професионално равнище в този клуб. Имах чудесни съотборнички, треньорът Иван Петков, с който дълго време бяхме и в Марица и в националния тим. Остава един доста добър спомен от кариерата ми.

– Какво ще си пожелаете за новия сезон?

– Пожелавам си на мен и моите съотборнички преди всичко здраве, да спечелим златен дубъл и няколко победи в Шампионска лига.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР