В Бургас имаше шествие на Безсмъртния полк“ днес при засилени

...
В Бургас имаше шествие на Безсмъртния полк“ днес при засилени
Коментари Харесай

Шествие на „Безсмъртния полк“: С разрешение в Бургас и без - в София

В Бургас имаше шествие на „ Безсмъртния полк “ през днешния ден при засилени ограничения за сигурност. С черно-бели фотоси и флагове, шествието постепенно прекоси централната пешеходна улица и приключи пред паметника, прочут като Альошата.

Участниците си спомниха за събитията от Втората международна война.

В София - хора се събраха пред паметника на Незнайния боец и макар, че нямаха публично позволение от Столична община, се насочиха с шествие към мястото, където се издигаше паметникът на Съветската войска. 

 9 май - Денят на Европа и Денят на успеха: Как минаха честванията в столицата? България 3 мин. 9 май - Денят на Европа и Денят на успеха: Как минаха честванията в столицата?  „ Безсмъртният полк “: Поредна година шествие, за какво общински съветници желаят да се забрани? България 3 мин. „ Безсмъртният полк “: Поредна година шествие, за какво общински съветници желаят да се забрани?  Шествия на България 1 мин. Шествия на " Безсмъртния полк " се организираха в Бургас и Пловдив (СНИМКИ)  Митрофанова: Наблюдаваме невиждана акция по пренаписване на историята България 2 мин. Митрофанова: Наблюдаваме невиждана акция по пренаписване на историята  9 май - Денят на Европа и Денят на успеха: Как минаха честванията в столицата? България 3 мин. 9 май - Денят на Европа и Денят на успеха: Как минаха честванията в столицата?  „ Безсмъртният полк “: Поредна година шествие, за какво общински съветници желаят да се забрани? България 3 мин. „ Безсмъртният полк “: Поредна година шествие, за какво общински съветници желаят да се забрани?  Шествия на България 1 мин. Шествия на " Безсмъртния полк " се организираха в Бургас и Пловдив (СНИМКИ)  Митрофанова: Наблюдаваме невиждана акция по пренаписване на историята България 2 мин. Митрофанова: Наблюдаваме невиждана акция по пренаписване на историята

„ Безсмъртен полк “ е социална акция, която се организира годишно в Русия, в последно време и в някои други страни. В Деня на Победата – 9 май – участниците в акцията минават по улиците на градовете с георгиевски ленти и портрети на своите предшественици, които са взели участие във Великата Отечествена война.

Акцията е извършена за пръв път в съветския град Томск през 2012 година През 2013 акцията „ Безсмъртен полк “ се организира в 120 градове и села в Русия, а през 2014 – в 500 града в седем страни по света. През 2015 „ Безсмъртният полк “ марширува в 15 страни.

Акцията „ Безсмъртен полк “ се организира за пръв път в България на 9 май 2016 година, по случай 71-вата годишнина от края на Втората международна война в Европа. Шествия са проведени в над 35 града, като в 16 от тях минават и редици от роднини на български участници в антифашистката опозиция и във Втората международна война. Участниците носят минава с георгиевски ленти, флагове на България и Русия, червени флагове и копия на Знамето на успеха през центъра на столицата до паметника на Съветската войска, където участниците тържествено поставят цветя и венци. През 2016 година в България е записана Фондация „ Безсмъртният полк “ с ръководител Павел Иванов.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР