Една от най-ценните компании в Европа преструктурира 8000 работни места,

...
Една от най-ценните компании в Европа преструктурира 8000 работни места,
Коментари Харесай

SAP преструктурира 8000 работни места заради изкуствения интелект

Една от най-ценните компании в Европа преструктурира 8000 работни места, като се причислява към възходящия лист от компании, които се насочват към изкуствения разсъдък. SAP, колосът в региона на корпоративния програмен продукт, разгласи във вторник, че ще похарчи 2 милиарда евро тази година за трансформацията, в това число за стратегии за преквалификация.

Решението е належащо, „ с цел да подготвим компанията за мощно мащабируем предстоящ растеж на приходите “, се споделя в изказване на немската компания, която има огромна офис и в България. В резултат на това ще бъде наранена забележителна част от нейната работна мощ – повече от 7% от 108 000 служащи.

Очаква се по-голямата част от почти 8000 наранени позиции да бъдат обхванати от стратегии за непринудено овакантяване и вътрешни ограничения за преквалификация “, обявиха от SAP.

След като бъдат направени реинвестиции, „ SAP чака да завърши 2024 година с брой на личния състав, сходен на сегашните равнища “, добави тя.

„ SAP отваря идната глава: с плануваната стратегия за промяна ускоряваме пренасочването на вложенията към стратегически области на напредък, на първо място към Business AI “, съобщи основният изпълнителен шеф Кристиан Клайн в настрана изказване.

Уверени сме в вероятностите на компанията през 2024 година “

SAP е последната от редица компании, която дава приоритет на AI. Трансформацията се случва, откакто генеративният изкуствен интелект – технологията, която е в основата на известни платформи като ChatGPT, завладя света.

Миналото лято SAP разгласи вложения в три компании за генеративен AI, добавяйки ги към обещанието си да влага повече от 1 милиарда $ за финансиране на стартъпи в региона на корпоративните технологии, задвижвани от изкуствен интелект.

Отделно от това във вторник SAP регистрира годишни доходи, които значително надминаха упованията. Тя предвижда скок на приходите от 24% до 27% за основния си бизнес с облачни услуги през идната година, като съобщи, че чака интензивен напредък в тази област.

След оповестяването на резултатите акциите на компанията нарастнаха с 4% в късната комерсиална сесия в Ню Йорк във вторник.

SAP чака да понесе по-голямата част от разноските, свързани с реорганизацията, през първата половина на 2024 година, което ще се отрази на оперативната облага, добави тя.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР